Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Tρία βασικά βήματα ….για την προσωπική και πνευματική μας ανάπτυξη.

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ …είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση του εαυτού μας …[στον βαθμό που εμείς το καταλαβαίνουμε ,η κατανοούμε ] επίγνωση μπορούμε να πούμε ότι είναι η αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας,[ τη κάνουμε ] σε σχέση με την χρονική στιγμή και το περιβάλλον που ζουμε  …


Δηλαδή να αισθανόμαστε το φυσικό μας σώμα ,ότι μας… περιβάλει… σαν ένα όχημα     [ το οποίο έχει 5 σημαντικά εργαλεία [αισθήσεις ] για να αντλεί πληροφορίες από το τρισδιάστατο περιβάλλον που ζούμε .]
Και ότι δεν βρισκόμαστε σε άλλη χρονική στιγμή [ παρελθόν η μέλλον ] αλλά στην παρούσα στιγμή ….στο τώρα !!

Η αίσθηση του φυσικού μας σώματος είναι αρκετή σε πρώτη φάση …και αυτό σημαίνει ότι είμαστε συνειδητή στο επίπεδο που βρισκόμαστε και αντιλαμβανόμαστε .
Επίσης σημένει ότι ελέγχουμε την προσοχή μας, εφόσον μπορούμε να την διατηρούμε μέσα μας , με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε τον εαυτό μας, αλλά επίσης δεν ταξιδεύουμε άσκοπα, και μηχανικά σε παρελθόντες, η μελλοντικές χρονικές στιγμές .
Και αυτό  όσο το εξασκούμε τόσο και πιο πολύ διευρύνετε … μέχρι που ερχόμαστε σε αυτή την κατάσταση της ενθύμησης του εαυτού, με φυσικό και αυθόρμητο τρόπο

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ …Αποδοχή πλήρως αυτού που είμαστε ,άσχετα το τη πιστεύουμε ότι είμαστε ,    καλοί/ες η κακοί/ες ,     ψηλοί/ες η κοντοί/ες ,     χονδροί/ες η αδύνατοι/ες ,   κλπ.
  Αποδεχόμαστε τον εαυτό μας εξ ολοκλήρου , τόσο αυτό που θεωρούμε θετική πλευρά , αλλά και την αρνητική επίσης….. και αυτό είναι βασικό !.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την κατανόηση και αποδοχή επίσης των συνανθρώπων μας .
Συν – χωρεση σημαίνει  και αποδοχή …σημαίνει ότι μπορώ να…….<< χωρέσω επί πλέον>>..
Σημαίνει ότι μπορώ και αποδέχομαι και τα στραβά, και τα ανάποδα των συνανθρώπων μου .χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι τα δικαιολογώ η τα καταδικάζω..
Αυτό ώμος δεν μπορεί να συμβεί αν δεν έχω αποδεχθεί πρώτα  τον εαυτό μου .
Έτσι λοιπόν το δεύτερο βήμα άρχετε να συμπληρώσει το πρώτο …
Δηλαδή …..Έχουμε έναν άνθρωπο που έχει επίγνωση του εαυτού του ,του χρόνου και του χώρου που ζει .
Και παράλληλα αποδέχεται πλήρως αυτό που αντιλαμβάνεται σαν....... εαυτό του.
Αλλά επίσης και όλα αυτά που αντιλαμβάνεται γύρω του [ ανθρώπους ,γεγονότα ,καταστάσεις κλπ] χωρίς να τα κρίνει. 
 Αυτός ο άνθρωπος έχει υπερβεί εαυτόν …τόσο η επίγνωση του όσο και η αντίληψη του, του δίνουν την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται …όλα…… με τελείως διαφορετικό τρόπο. 
Πολύ πιο διευρυμένο.
Το πλέον σημαντικό είναι ότι έχει πλέον αντιληφθεί ότι αυτές οι δυνατότητες να αλλάζει την αντίληψη του για όλα τα πράγματα προέρχεται από….. μέσα του !!!
ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ …
Το τρίτο βήμα είναι η εμπιστοσύνη .και έρχεται σαν συμπλήρωμα των προηγουμένων βημάτων.

Εμπιστοσύνη στον εσωτερικό   εαυτό μας ….εμπιστοσύνη στην πηγή μέσα μας , από όπου ξεπηδούν  όλες αυτές οι δημιουργικές δυνατότητες της αλλαγής, και της αντίληψης του κόσμου   σε όλα τα επίπεδα …
Και έχουμε μια αυθόρμητη  πίστη , ότι κάθε στιγμή μας φέρνει  αυτό που είναι πιο κατάλληλο για εμάς,
 στην πραγματικότητα μας ,      
  και στην καθημερινότητα μας …..πηγή   Αθέατος
…………………………………………………..……………………………………………………………………………..…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: