Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Καμιά φορά, αισθάνεστε ξαφνικά ευτυχισμένος, ανακουφισμένος, χωρίς να ξέρετε το γιατί. Κι όμως αυτό είναι πολύ απλό. Δε σας έτυχε ποτέ, βαδίζοντας στο δρόμο να συναντήσετε κάποιον που σας άρεσε πολύ και στον οποίον στείλατε στο πέρασμα μια σκέψη, ένα ειλικρινές συναίσθημα αγάπης; Αυτό το πρόσωπο ίσως μάλιστα να μη σας είδε καν, δέχτηκε όμως αυτό που του δώσατε έτσι, και σίγουρα αισθάνθηκε εμπλουτισμένο. Ε, λοιπόν, όταν ξαφνικά είστε ευτυχισμένος, σημαίνει ασφαλώς ότι ένας κάτοικος του αόρατου κόσμου, περνώντας από κοντά σας, σας κοίτακε και σας έριξε μια ακτίνα αγάπης που άγγιξε την καρδιά σας.

Ναι, στον αόρατο κόσμο υπάρχουν όντα που σας αγαπούν, κι όταν σας συναντούν, ρίχνουν επάνω σας μια καλή ματιά. Μπορεί όμως επίσης να συναντήσετε ένα εχθρό, και τότε αισθάνεστε απότομα πληγωμένος, χτυπημένος. Παντού στη γη πλήθη ανθρώπων συναντιούνται, ανακατεύονται και κάνουν στο πέρασμά τους ανταλλαγές. Το ίδιο συμβαίνει και στον αόρατο κόσμο: κι εκεί επίσης, κινούμαστε στο μέσο μιας πληθώρας όντων, άλλα μας στέλνουν ευεργετικά κύματα, άλλα βλαβερά κύματα, κι έτσι εξηγούνται πολλές από τις καταστάσεις μας. Η δύναμη του βλέμματος είναι τεράστια και συμβαίνει μερικά πρόσωπα να πέφτουν άρρωστα επειδή, είτε στον ορατό κόσμο, είτε στον αόρατο κόσμο, όντα που δεν τα αγαπούν τα κοίταξαν με κακοήθεια.
Πρέπει να συμπεριφερόμαστε με τρόπο ώστε ποτέ να μη ρίξουμε μια κακή ματιά σε οποιονδήποτε. Στη γη, οι σνθρωποι αλληλοκεραυνοβολούνται ασταμάτητα με εχθρικές ματιές. Να ευχαριστείτε που στη γη οι νόμοι είναι λιγότερο αυστηροί απ' ό,τι είναι στη Βασιλεία του Θεού, γιατί ένας κάτοικος της Βασιλείας του Θεού που θα τολμούσε να ρίξει ένα και μόνο εχθρικό βλέμμα, θα διωχνόταν αμέσως, θα έπρεπε να κατέβει και να περιπλανηθεί στις κατώτερες περιοχές. Ασφαλώς, όλοι μας έχουμε διωχτεί και σταλθήκαμε στη γη επειδή ρίξαμε τουλάχιστον ένα κακό βλέμμα! Μας έκλεισαν την πόρτα του Παραδείσου και πέσαμε σ ένα μέρος όπου αυτά τα λάθη γίνονται καθημερινά. Άλλωστε, ο πόλεμος είναι μια από τις συνέπειες των βλεμμάτων που οι άνθρωποι δεν σταμματούν να ρίχνουν αμοιβαία.
Δεν πρέπει να πλησιάζει κανείς τα όντα παρα μόνο δίνοντάς τους βλέμματα πνευματικής αγάπης, όπως ο ήλιος που, κοιτάζοντάς μας κάθε μέρα, μας στέλνει ζωογόνα κύματα. Ο ήλιος είναι μια εικόνα του Θεού, η πιό όμορφη, η πιό έξοχη. Κάθε μέρα πρέπει να παρουσιαζόμαστε μπροστά στο Θεό για να Τον θαυμάσουμε και να προσπαθήσουμε να έλξουμε ένα βλέμμα από τα μάτια Του. Ένα και μόνο βλέμμα του Θεού μπορεί να μας αλλάξει και δε θα το ξεχάσουμε σε όλη την αιωνιότητα! Γι' αυτό πρέπει να εργάζεται κανείς πολύ καιρό για να πλησιάζει προς το Θεό, μέχρι που να κατορθώσει να έλξει ένα βλέμμα Του επάνω του.
Οmraam Mikhael Aivanhov
Το Βιβλίο της θεικής Μαγείας     ΓΝΩΘΙ    ΣΑΥΤΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: