Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πνευματικότητα – Συγχώρεση – Ίαση
Ακολουθεί ένα εξαιρετικό απόσπασμα από το βιβλίο του ιατρού Θανάση Σεφερλή “Καρκίνος –  Δάσκαλος και Φίλος” Εκδόσεις Ψυχογιός
Η λέξη πνευματικότητα σημαίνει πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους και προκαλείται μεγάλη σύγχυση γύρω από αυτήν. Η ανάγκη να εκφράσουμε τις πνευματικές ανησυχίες μας αττοτελεί αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης μας. Σε όλη τη διαδρομή της ανθρώπινης ιστορίας συναντάμε ανθρώπους οι οποίοι με τη θέληση τους θυσίαζαν τη σωματική καλοπέραση και την υλική ευδαιμονία για χάρη της πνευματικής τους ολοκλήρωσης και της καλλιέργειας αρετών όπως αγάπη, αυτογνωσία, αποδοχή, συγχώρεση, εγκράτεια, ανιδιοτελής προσφορά, ευγνωμοσύνη, συμπόνια, ταπεινότητα, πίστη, προσευχή, διαλογισμός.
Ο ψυχολόγος Λόρενς ΛεΣαν, στο βιβλίο του The Turning Point (Το Σημείο Καμπής), γράφει ότι για να κατανοήσουμε την πνευματικότητα, θα πρέπει να δώσουμε έναν ορισμό που να περιέχει δύο ειδών λειτουργίες: τη «διαλογιστική» και «το να είσαι στον κόσμο». Η πρώτη, η διαλογιστική λειτουργία, που αναφέρεται στους Ανατολικούς, αποτελείται από πειθαρχημένες πρακτικές προσευχής ή διαλογισμού, που οδηγούν το άτομο στη γνώση ότι είναι ένα μέρος όλου του σύμπαντος και δεν μπορεί να χωριστεί από αυτό. Όταν κατανοήσει κανείς τον κόσμο του πνεύματος, διαπιστώνει ξεκάθαρα ότι όλα τα προβλήματα είναι ψευδαισθήσεις, είναι κατασκευάσματα του νου, επειδή πιστεύουμε ότι είμαστε χωρισμένοι από την πηγή μας, τον Θεό, τη Συμπαντική Δύναμη, το Ύψιστο Πνεύμα, ή το όνομα που δίνει ο καθένας. Το δεύτερο μέρος της πνευματικότητας αναφέρεται κυρίως στους Δυτικούς, επειδή στη Δύση η έμφαση στην πνευματική εξέλιξη δίνεται στο τι κάνεις παρά στο πώς νιώθεις, πώς αισθάνεσαι. Έτσι πολλοί Δυτικοί ασχολούνται αφιλοκερδώς με διάφορους οργανισμούς, σωματεία, συλλόγους, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες και αγάπη χωρίς όρους, σε συνανθρώπους που την χρειάζονται.
Όσον αφορά δε την πνευματική ίαση, σύμφωνα με πολλούς δασκάλους, αυτή δε βρίσκεται στον νου. Ο νους σου δεν μπορεί να σε θεραπεύσει, αφού αυτός έχει δημιουργήσει την αρρώστια. Ο Αϊνστάιν λέει ότι «δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας τον ίδιο νου ο οποίος δημιούργησε το πρόβλημα».
Η Κάρολαϊν Μέις, την οποία συνάντησα σε κάποιο σεμινάριο έναν χρόνο μετά το δεύτερο χειρουργείο, μου είπε για τις υποτροπές: Χρειάζεσαι κάτι άλλο, χρειάζεσαι να επιστρέψεις στα ιερά, σε ένα πεδίο θείας χάριτος, καμία ιατρική ή ενεργειακή θεραπεία δεν έχει τη δύναμη που έχει η πνευματική ίαση. Η πνευματική ίαση συμβαίνει στιγμιαία. Είναι μια μυστικιστική εμπειρία, και μπορεί να συμβεί ακόμα και στις πλέον σοβαρές κληρονομικές παθήσεις.
Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ίαση έρχεται από μέσα, σαν μια πνευματική διαδικασία, και δε χρειάζεται να κάνουν τίποτα, εκτός από τη συναναστροφή με ήρεμα άτομα, τη συμμετοχή σε ευχάριστες εκδηλώσεις-γεγονότα, την επανασύνδεση με τη φύση και τον Θεό, ενώ σύμφωνα με τα Μαθήματα Θαυμάτων όλες οι αρρώστιες οφείλονται στην αδυναμία μας να συγχωρούμε.
Το να συγχωρέσεις κάποιον είναι μια πράξη, δεν είναι ένα συναίσθημα. Πολλοί άνθρωποι λένε «Δεν μπορώ να συγχωρήσω αυτόν/αυτήν γιατί δεν το νιώθω αυτό». Είναι αυτονόητο, δεν μπορείς να έχεις ένα συναίσθημα για κάτι για το οποίο δεν έχεις την εμπειρία. Ένα συναίσθημα συγχώρεσης μπορούμε να το νιώθουμε μόνον εάν εκφράσουμε τη συγχώρεση μας. Πρώτα εκφράζουμε τη συγχώρεση μας και μετά ακολουθεί το συναίσθημα. Συγχώρεση είναι να αφήσεις την αίσθηση της εκδίκησης, του θυμού, του μίσους ή οποιουδήποτε άλλου συναισθήματος που έχεις για κάποιον. Μπορεί να χρειάζεται να συγχωρήσεις κάποιον για κάτι που σου έκανε, κάποιον άλλον για κάτι που δε σου έκανε.
Κάποιοι λένε «Μπορώ να συγχωρήσω, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω, και επειδή δεν μπορώ να ξεχάσω δε σκέφτομαι να συγχωρήσω». Αν αναρωτηθείς όμως ποιος είναι αυτός που υποφέρει, ποιος είναι αυτός που νιώθει οργή και καταπιέζει την ψυχή, το σώμα και την καρδιά του, ποιανού η ζωή περιορίζεται από την απουσία συγχώρεσης, τότε διαπιστώνεις ότι εσύ ζημιώνεσαι, αυτός που δε συγχωρεί χάνει, οπότε και από καθαρό συμφέρον προσωπικής υγείας να δει κανείς τη συγχώρεση είναι ευεργετική.    Μεταφορά κειμένου από Εναλλακτική Δράση

Ανδρικά λάθη που οδηγούν τις γυναίκες σε άλλο κρεβάτι !




Γιατί γίνεται άπιστη; Οι κύριοι λόγοι σύμφωνα νέα δημοσκόπηση: η ρουτίνα αλλά και η αγένεια των συντρόφων τους!
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις απαντήσεις 4.000 γυναικών που απατούν τους συντρόφους τους σε δημοσκόπησης της στοσελίδας Victoria Milan, τα σημαντικότερα ανδρικά λάθη είναι τα εξής:

Αγένεια: βασικό...φάουλ των ανδρών η αγένεια. Όπως απάντησαν οι γυναίκες απεχθάνονται τους άνδρες που είναι αγενείς και για παράδειγμα τραβούν τα σκεπάσματα μετά το σεξ. Όπως ανέφεραν νιώθουν παραμελημένες και πως οι άνδρες δεν κάνουν καμία προσπάθεια.

Ναρκισσισμός: Αρκετές γυναίκες, δήλωσαν πως οι άνδρες που εστιάζουν μόνο στις δικές τους ανάγκες χωρίς να δίνουν σημασία στη σύντροφό τους τις προκαλούν να μην μείνουν πιστές.
Διαβάστε περισσότερα »

Συνέχισε να χτυπάς !


Πηχτό, αμείλικτο, εχθρικό σκοτάδι. Φρικτή κατάσταση ερμητικής φυλάκισης στα Τάρταρα του Άδη. Αλύπητα χτυπιέσαι από τον πόθο έστω και μια μικρή χαραμάδα από φως τα μάτια σου να αντικρίσουν. Ποτέ δε αποδέχτηκες ότι το έρεβος θα μπορούσε να είναι η μοναδική πραγματικότητα. Προτιμάς να πεθάνεις παρά να συμβιβαστείς και να συνεχίσεις αδιαμαρτύρητα τη ζωή σου μέσα σ’αυτό το θεοσκότεινο μπουντρούμι. Τα αμέτρητα απεγνωσμένα χτυπήματα σου αρχίζουν ευτυχώς  να αποδίδουν καρπούς και να ρηγματώνουν δειλά-δειλά τους τοίχους της φυλακής σου, αφήνοντας να γλιστρήσει ανάμεσα στις ρωγμές το εκτυφλωτικό φως μιας άλλης πραγματικότητας. Μια άσπιλη ομορφιά αποκαλύπτεται θριαμβευτικά, μια ουσία μαγική σε μεταμορφώνει, μια ζωή εκστατική υπόσχεται να σε λυτρώσει από τα δεσμά σου. Συνέχισε να χτυπάς ακόμη πιο δυνατά. Ρίξε τα τείχη. Βοήθησε το φως της ελευθερίας σου να δυναμώσει!
Διαβάστε περισσότερα »

Ευγένεια - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Ευγένεια είναι η ικανότητα να ζείτε στο φως του Διδασκάλου σας. Πρέπει να ενεργείτε με ευγένεια ψυχής, γιατί βρίσκεστε στην παρουσία Του˙ Εκείνος σας παρατηρεί πάντοτε. Γνωρίζει τι σκέφτεσθε και τι αισθάνεσθε. Αυτή η επίγνωση ονομάζεται η άσκηση της Παρουσίας.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Πρόκληση για Μαθητεία
δανείστηκε από

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014


ΜΑΘΗΜΑ 314 Αναζητώ ένα μέλλον διαφορετικό από το παρελθόν.

ΜΑΘΗΜΑ 314
Αναζητώ ένα μέλλον διαφορετικό από το παρελθόν.
Από την νέα αντίληψη του κόσμου έρχεται ένα μέλλον πολύ διαφορετικό από το παρελθόν. Το μέλλον τώρα αναγνωρίζεται ως επέκταση του παρόντος. Τα λάθη του παρελθόντος δεν μπορούν να ρίξουν καμιά σκιά πάνω σε αυτό ∙ έτσι ο φόβος έχει χάσει τα είδωλά και τις εικόνες του, και εφόσον δεν έχει μορφή, δεν έχει και επιδράσεις. Ο θάνατος δεν θα διεκδικεί το μέλλον τώρα, διότι η ζωή είναι τώρα ο στόχος του και όλα τα αναγκαία παρέχονται με χαρά. Ποιος μπορεί να λυπάται ή να υποφέρει όταν το παρόν έχει ελευθερωθεί, επεκτείνοντας την ασφάλεια και την ειρήνη του σε ένα ήσυχο μέλλον γεμάτο χαρά;

Πατέρα, σφάλαμε στο παρελθόν, κι επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε το παρόν για να ελευθερωθούμε. Τώρα αφήνουμε το μέλλον στα δικά Σου Χέρια, αφήνοντας πίσω τα λάθη μας από το παρελθόν, και σίγουροι ότι Εσύ θα κρατήσεις τις τωρινές Σου υποσχέσεις, και θα οδηγήσεις το μέλλον στο ιερό τους φως.
Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

10 Νοε 2014


"Ξόδεψα το νερό της αθανασίας ξεδιψάζοντας τους διψασμένους στον δρόμο…"

Τώρα περιμένουμε να ξαναγεμίσει!

Το θαύμα είναι η επαναφορά της συνείδησης στον παράδεισο!

Περπάτα εσωτερικά ανυπόδητος με τον λευκό χιτώνα της αγνότητας και της ελευθερίας από κάθε ματαιοδοξία και ματαιότητα και όλη η ευλογία του ουρανού θα σε συνοδεύει!
*
Σκεφτήκατε ποτέ να καλέσετε τον άγγελο σας για καφέ; Και τσάι πίνει!
Κάθε μέρα γιορτή! Κάθε μέρα γιορτάζουν οι φίλοι μας οι άγγελοι!

Η γιορτή των Αρχαγγέλων μαζί με τα Χριστούγεννα και την Ανάσταση ανοίγουν Πύλες συνείδησης!