Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ



Ερμητικά κείμενα τα απαγορευμένα κείμενα!
Επιγραμματικές γνώσεις:
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΗ

1. Ολα τα οντα κινουνται και μονο το μη ον ειναι ακινητο.
2. Πρωτος ειναι ο Θεος,δευτερο το συμπαν και τριτος ο ανθρωπος.
3. Το συμπαν υπαρχει για τον ανθρωπο και ο ανθρωπος για τον Θεο.
4. Το αισθητικο μερος της ψυχης ειναι θνητο ενω το λογικο ειναι αθανατο.
5. Δεν κινουνται ολα απο την ψυχη αλλα η ψυχη κινει καθε ον.
6. Οτι πασχει αισθανεται και οτι αισθανεται πασχει.
7. Καθε τι που λυπαται και ευχαριστιεται ειναι ον θνητο.
*8. καθε τι που ευχαριστιεται και δε λυπαται ειναι ον αθανατο.
9. Δε νοσει το καθε σωμα αλλα καθε σωμα που νοσει ειναι και διαλυτο.
10. Δεν υπαρχει τιποτα αληθινο μεσα στα σωματα.

Ο ΘΝΗΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ



Μην γίνεστε ένα με αυτόν τον κόσμο, και γίναμε όλοι ένα με αυτόν!
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το καλό θα φέρει πάντα την αντίδραση του κακού, όπως και το ότι δεν φτάνει να είμαστε μόνον καλοί, διότι οι αντιδράσεις μας απέναντι σε ότι διαφορετικό σχεδόν πάντα προέρχονται από το κακό.

Για τον λόγο αυτόν πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας τι είναι ο ανώτερος μας εαυτός ο πνευματικός, κάτι που σήμερα φαντάζει ως αστείο, αφού σχεδόν όλοι οι άνθρωποι ζουν σύμφωνα με τον νόμο της δυαδικότητας αυτού του κόσμου, της δράσης και αντίδρασης μέσα από το "εγώ" τους.

Πως θα επιφέρουμε την αρμονία όμως; διότι η αρμονία επιφέρει την πλήρη αδράνεια μας σε αυτόν τον κόσμο.
Η πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου επιτυγχάνεται με την αγαθή σκέψη για τα πάντα, δεν νιώθεις ποτέ μέσα σου ότι πρέπει να εκμεταλλευτείς τους συνανθρώπους σου! όποιος το κάνει ηθελημένα ενώ το γνωρίζει, άρα δρα εκούσια, και όχι ακούσια, ζει σύμφωνα με τους νόμους της σάρκας, και όχι του πνεύματος, και η σάρκα ανήκει στην ύλη άρα και θα υποστεί τον νόμο της δικαιοσύνης!.

Τι είναι η συναισθηματική επίγνωση

της Βασιλικής Παππά

Η συναισθηματική επίγνωση ή συναισθηματική ενημερότητα (emotional awareness), αποτελεί βασική δεξιότητα της συναισθηματικής ανάπτυξης και της συναισθηματικής νοημοσύνης και συσχετίζεται με την κατανόηση των συναισθημάτων (Rieffe, Terwogt & Jellesma, 2008). Σύμφωνα με τη Rudd (2009, ό. α. Παππά, 2013) αποτελεί μία από τις εννέα ιδιότητες ενός ατόμου με συναισθηματική νοημοσύνη και αφορά στην επίγνωση των συναισθημάτων τόσο του εαυτού (συναισθηματική αυτεπίγνωση – emotional self-awareness), όσο και των άλλων (ενσυναίσθηση - empathy). Η συναισθηματική επίγνωση αφορά την αναγνώριση, τη διαφοροποίηση και τον έλεγχο των συναισθημάτων, καθώς και τον βαθμό της έντασής τους.

Ο Στάινερ (2006) θεωρεί ότι η συναισθηματική επίγνωση αποτελεί κομβικής σημασίας χαρακτηριστικό του συναισθηματικά εγγράμματου ατόμου. Είναι μια δεξιότητα που αποτελεί προϊόν εκμάθησης και εξάσκησης και συνιστά μια λειτουργία της ενήλικης κατάστασης του Εγώ, σύμφωνα με τα πρότυπα της θεωρίας του Berne. Επιπροσθέτως, με το Ερωτηματολόγιο Συναισθηματικής Επίγνωσης που προτείνει ο Στάινερ, ένα ερωτηματολόγιο αυτό-αναφοράς, προβαίνει στη διαβάθμισή της. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η κλίμακα συναισθηματικής επίγνωσης διακρίνεται από τα ακόλουθα επίπεδα:

Τα 4 χαρακτηριστικά μιας συνειδητής σχέσης


Άρθρο της συμβούλου γάμου και θεραπεύτριας Shelly Bullard
Τα 4 χαρακτηριστικά μιας συνειδητής σχέσηςΖούμε σε μια εποχή που οι σχέσεις επανατοποθετούνται μια και το τρέχον μοντέλο δεν φαίνεται αποτελεσματικό. Οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι από τον έρωτα και δεν γνωρίζουν πώς να δημιουργήσουν λειτουργικές σχέσεις. Είτε το πιστεύετε είτε όχι αυτό δεν είναι κάτι κακό, αφού όταν τα συστήματα καταρρέουν τότε προκύπτουν αλλαγές. Αυτό συμβαίνει και στον έρωτα κι έτσι αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε μια συνειδητή σχέση.
Τι ακριβώς είναι η συνειδητή σχέση;
Πρόκειται για μια σχέση στην οποία και οι δύο σύντροφοι είναι δεσμευμένοι σε έναν κοινό σκοπό και ο σκοπός αυτός είναι η εξέλιξη. Η εξέλιξη είναι τόσο ατομική όσο και συλλογική ως ζευγάρι. Με αυτόν του τρόπο ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος. Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν σχέσεις με σκοπό να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους ανάγκες. Αυτό θα μπορούσε να είναι λειτουργικό για μερικά χρόνια, αλλά τελικά η σχέση μας αποτυγχάνει και στο τέλος καταλήγουμε ανικανοποίητοι.
Όταν όμως δύο άνθρωποι αποφασίζουν να είναι μαζί με την πρόθεση της εξέλιξης στη σχέση, πρέπει να διασφαλιστεί κάτι πολύ σημαντικότερο από την ικανοποίηση. Η σχέση γίνεται ένα ταξίδι εξέλιξης και οι δύο σύντροφοι έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν τους ορίζοντές τους περισσότερο απ’ ό,τι θα έκαναν μόνοι τους. Ως αποτέλεσμα, προκύπτει μακροπρόθεσμα μια βαθιά ικανοποίηση και πληρότητα.
Αν λοιπόν ανήκετε σε αυτούς που επιθυμούν να προχωρήσουν τη σχέση τους στο επόμενο επίπεδο, διαβάστε τα παρακάτω 4 σημεία που χαρακτηρίζουν ένα συνειδητό ζευγάρι. Καλώς ήρθατε στον δρόμο της συνειδητής σχέσης και του έρωτα που περνά στο επόμενο επίπεδο.