Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ!

Οι περισσότεροι από μας αναρωτιόμαστε …
«Γιατί είμαι εδώ»;
«Έχω έρθει εδώ σε αυτή τη γη για ένα συγκεκριμένο σκοπό;»
«Ποιος είναι αυτός ο σκοπός;»
Όλες οι ψυχές στη γη είναι εδώ για να αναπτυχθούν πνευματικά και να φτάσουν σε μια ανώτερη συνειδητότητα. Αυτή είναι μια εξέλιξη της συνείδησης η οποία παρουσιάζεται μέσα από τα διδάγματα και τις εμπειρίες που προκύπτουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Έτσι, η ψυχή επιλέγει να βιώσει γεγονότα που θα την βοηθήσουν να καλλιεργηθεί, να αγαπάει άνευ όρων και να φτάσει το Θείο.
Αλλά τι είναι «ψυχή»;
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ψυχή είναι το μέρος του εαυτού μας που δεν είναι ούτε το σώμα μας, ούτε το εγώ μας. Είναι η ουσία του ποιοί και τι είμαστε, το μέρος που ζει το σώμα μας. Είναι ο αυθεντικός εαυτός μας. Όλες οι θρησκείες και οι πνευματικές δοξασίες έχουν μια κοινή αρχή: Όλες διδάσκουν ότι υπάρχει ψυχή και ότι η ψυχή είναι ενσωματωμένη σε ένα φυσικό σώμα κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής και ότι ζει μετά το σωματικό θάνατο. Όλες οι θρησκείες επίσης συμφωνούν ότι υπάρχουν επιπτώσεις και μετά το θάνατό μας, οι οποίες σχετίζονται με τα πράγματα που έχουμε κάνει σε αυτή τη ζωή.
Ποιος είναι ο σκοπός της ψυχής; Γιατί να έρθει εδώ;
Γιατί η ψυχή πρέπει να εισέλθει σε ένα φυσικό σώμα και μετά να φύγει και πάλι όταν πεθαίνει το σώμα; Γιατί δεν μπορεί η ψυχή να παραμείνει έξω από το σώμα για πάντα και να αποφύγει όλα τα προβλήματα και τις προκλήσεις που την μαστίζουν κατά τη διάρκεια της φυσικής ζωής;