Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

«Η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσε ο ψυχολόγος μου»

(Πιστεύουμε ότι) δεν είναι υπερβολή να συμπεριλάβουμε στη λίστα με τις μεγαλύτερες κοινωνικο-πολιτιστικές κατακτήσεις της εποχής μας, το γεγονός ότι η ψυχοθεραπεία έχει απενοχοποιηθεί πλήρως.

Πριν μερικά χρόνια, το να κάνεις βουτιά και δουλειά με τον εαυτό σου με τη βοήθεια ενός επαγγελματία θεωρούταν περίεργο, προβληματικό, υπερβολικό ή απλώς χόμπι πλουσίων. Σήμερα -ευτυχώς- ο κόσμος ξεκόλλησε απ’ αυτό το αστείο στερεότυπο, και η βοήθεια από έναν ειδικό έχει καταστεί συνηθισμένη και λογική επιλογή.«Η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσε ο ψυχολόγος μου»: 10 αληθινές μαρτυρίες

Το Reddit ρώτησε τους αναγνώστες του ποια είναι η πολυτιμότερη συμβουλή που πήρε ποτέ απ’ τον θεραπευτή του και οι απαντήσεις είναι, όπως θα δείτε, πρακτικές, χρήσιμες και αρκετά… λυτρωτικές (τουλάχιστον για όσους ταλαιπωρούνται από άγχη, τύψεις, φοβίες και όλα τα συναφή μικρά και μεγάλα προβλήματα της ψυχής).

1. Περιόρισε τη λέξη «πρέπει» στο λεξιλόγιό σου όσο περισσότερο μπορείς.

«Ανησυχούσα τόσο πολύ για το τι “πρέπει” να κάνω, που δεν μπορούσα να απολαύσω τίποτα απ’ αυτά που ήθελα. Από τότε που μου έδωσε αυτή τη συμβουλή, προσπαθώ να διαχωρίσω τα πάντα σε πράγματα “που θέλω να κάνω” και σε πράγματα που “πρέπει να κάνω”.»

2. Αν δεν είναι στο χέρι σου, δεν έχει νόημα να ανησυχείς.

«Ειδικά όταν τα πράγματα βρίσκονται υπό τον έλεγχο άλλων και εκείνοι θα αποφασίσουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν.»

Δεν είναι εύκολο, αλλά ήρθε η ώρα να περπατήσεις στο φως της ελευθερίας.

 

Υπέροχο μήνυμα από τον Κιάνου Ριβς, σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση.


Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να ελευθερωθούν από τη Μήτρα. (MATRIX)

Ένας πόλεμος είναι σε εξέλιξη που θα διαμορφώσει το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης και ο κόσμος που αφήνουμε για τα παιδιά μας είναι σιωπηλά αισιόδοξος για το μέλλον επειδή η ανθρωπότητα δείχνει σημάδια να ξεφύγει από τη μήτρα.

Η ανθρώπινη φυλή έχει υποδουλωθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχουμε κρατηθεί σε μια ψυχική φυλακή από σκοτεινές ελίτ και μυστικές κοινωνίες που έχουν κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μας καταπιέσουν και να μας εμποδίσουν να συνειδητοποιήσουμε τις δυνατότητές μας.

Η ανθρωπότητα δείχνει σημάδια απελευθέρωσης της μήτρας (MATRIX)