Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Πώς διευρύνεται η συνειδητότητα;

Το πρώτο βήμα για να διευρύνετε την συνειδητότητά σας είναι η προσεκτική παρατήρηση. Αυτό είναι κάτι το πολύ πρακτικό. Είναι η μόνη πόρτα στην οποία πρέπει να μπείτε στο πεδίο της Επιστήμης της Διεύρυνσης της Συνειδητότητας.

Πρόκειται να παρατηρείτε. Παρατηρήστε πως στέκεστε, πως μιλάτε. Παρατηρήστε τα συναισθήματά σας, παρατηρήστε τις σκέψεις σας, τα όνειρά σας, τις παραισθήσεις, τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες, τους πόθους, τα μίση, τον θυμό, την ζήλια και την εκδικητικότητα. Παρατηρήστε τα γιατί η παρατήρηση είναι σαν ένα τρακτέρ που διευρύνει την έκταση της ύπαρξής σας. Παρατηρήστε. Κάθε φορά που κάνετε μια πραγματική παρατήρηση, επεκτείνετε την συνειδητότητά σας λίγο πιο πολύ.

Παρατηρήστε τον εαυτό σας. Παρατηρήστε τον εαυτό σας φυσικά, συναισθηματικά, νοητικά. Παρατηρήστε πως και γιατί ψεύδεστε. Είναι τόσο ενδιαφέρον. Όταν λέω ψέματα, παίρνω μια “φωτογραφία” εκείνης της στιγμής σα να ήταν μια μικρή ταινία. Κατόπιν παρακολουθώ αυτή τη ταινία. “Γιατί ο άνθρωπος αυτός είπε ψέματα κατ΄ αυτό το τρόπο; Κοίτα το πρόσωπό του, κοίτα τη μύτη του! Κοίτα πόσο ανόητα χαμογελά. Κοίτα το νου του. Κοίτα τη τρέλα του.” Δείτε το!

Γιατί ζηλεύετε; Γιατί φοβόσασταν να μπείτε σ’ αυτό το δωμάτιο; Τι προκάλεσε το φόβο;

Παρατήρηση δεν είναι να ξέρετε πόσο παχείς είναι οι άνθρωποι ή πόσο αδύνατοι.