Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Η εκπαίδευση των νέων πρέπει να γίνεται με χαρά και σε χαρούμενα περιβάλλοντα

Η εκπαίδευση των νέων πρέπει να γίνεται με χαρά και σε χαρούμενα περιβάλλοντα. Οι τάξεις πρέπει να προκαλούν ανάταση και να είναι όμορφες. Οι μαθητές πρέπει να νιώθουν ότι εξυψώνονται όταν μπαίνουν στο σχολείο και στις τάξεις τους, και οι μαθητές πρέπει να ντύνονται όμορφα.
 
Τα περισσότερα εκπαιδευτικά μας κέντρα είναι σαν φυλακές ή σαν αποθήκες. Δεν υπάρχει ομορφιά σ’ αυτά.
 
Οι μαθητές, εκτός αν είναι ερωτευμένοι, δεν ντύνονται όμορφα. Πιστεύω στην ομορφιά, και αν οι μαθητές ντύνονται όμορφα, όχι μόνο θα αυξηθεί ο αυτοσεβασμός τους αλλά επίσης θα έχουν περισσότερο σεβασμό απ’ τους άλλους. Ακόμα και τα ρούχα ορισμένων δασκάλων δεν είναι υποδειγματικά.
 
Με τις επισκέψεις μου σε διάφορα σχολεία, κολλέγια και πανεπιστήμια, είδα την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Τα σχολεία δεν είναι πραγματικά ιδιαίτερα μέρη όπου το μέλλον του έθνους βρίσκεται σε διαδικασία οικοδόμησης. Στην καλύτερη περίπτωση είναι αδιάφορα μέρη. Ειδικά η μουσική που ακούγεται εκεί υποδεικνύει ένα πολύ υποανάπτυκτο επίπεδο συνειδητότητας. Στα σχολεία οι άνθρωποι εκτιμώνται βάσει αυτών που γνωρίζουν. Δεν ξέρουμε ακόμα ότι οι άνθρωποι πρέπει να εκτιμώνται όχι απ’ αυτά που ξέρουν αλλά από το επίπεδο της συνειδητότητάς τους.
 
Οι περισσότερες απ’ τις αποτυχίες μας βασίζονται στην εκπαίδευση που τους δώσαμε που ήταν χωρίς χαρά, ομορφιά και μέλλον.
 
-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Happiness, Joy & Bliss      πηγή   elenastral