Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

7 βήματα για να αλλάξεις το κάρμα σου


Ενας από τους πιο σημαντικούς πνευματικούς νόμους είναι ο νόμος του κάρμα, και μπορεί κανείς εύκολα να τον αντιληφθεί αν κοιτάξει με ειλικρίνεια τη ζωή του αλλά και γύρω του. Ολα όσα ζούμε τώρα είναι αποτέλεσμα όσων κάναμε, σκεφτήκαμε, βιώσαμε στο παρελθόν. Πόσο εύκολο είναι να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να απαλλαγούμε από τα καρμικά βάρη;
Τι είναι το κάρμα: Το κάρμα είναι ο συμπαντικός νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος. Δημιουργείται με την αιτία και βιώνεται με το αποτέλεσμα. Κάθε πράξη δημιουργεί μια μορφή ενέργειας. Αυτή η ενέργεια επιστρέφει σε εμάς ανάλογα με τη μορφή που της έχουμε δώσει.
Π.χ., αν καλλιεργούμε σκέψεις μίσους και κακίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, στην ουσία εκπέμπουμε αρνητικά κύματα τα οποία θα επιστρέψουν κάποια στιγμή σ’ εμάς. Αντίθετα, αν τρέφουμε θετικά, ανώτερα συναισθήματα, αυτά θα λάβουμε εν καιρώ. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις πράξεις μας.
Αν κάνουμε καλό, θα λάβουμε καλό. Αν κάνουμε κακό, θα λάβουμε κακό. Τόσο απλά!
Αυτό που μας ξεγελά είναι ότι συνήθως το καλό ή το κακό επιστρέφουν όχι από εκεί που τα δώσαμε, αλλά από φαινομενικά άσχετη πηγή. Κάτι που επίσης προκαλεί σύγχυση είναι ότι συνήθως περνάει πολύς χρόνος για να γίνει αυτό, οπότε δεν συνδέουμε τα γεγονότα. Ίσως μάλιστα ο χρόνος που μεσολαβεί να είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ό,τι μπορούμε να φανταστούμε αν πρόκειται για κάρμα το οποίο ξεχρεώνουμε από μια προηγούμενη ζωή. Όμως δεν υπάρχει τυχαίο γεγονός, και ο νόμος του κάρμα το αποδεικνύει κάθε στιγμή. Οι σκέψεις, οι πράξεις και τα λόγια μας έχουν πάντα συνέπειες. Αυτές είναι που διαμορφώνουν τη συνέχεια της πορείας μας. Οι φράσεις «Ο,τι σπείρεις θα θερίσεις» και «Όλα εδώ πληρώνονται» περιγράφουν απόλυτα το νόμο του κάρμα. Κι αν δεν πληρωθούν όλα εδώ, σ’ αυτή τη ζωή, η ψυχή μας θα αναζητήσει ευκαιρίες για να ισορροπήσει το κάρμα της στις επόμενες ζωές. Τα περισσότερα προβλήματα στο παρόν έχουν να κάνουν με ενέργειες και αρνητικές πεποιθήσεις που έχουμε για καταστάσεις, γεγονότα και σχέσεις από το παρελθόν και από προηγούμενες ζωές.