Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Σημασία έχει ποια χέρια θα σ’ αγκαλιάσουν και θα κάνουν το δέρμα σου να δακρύσει


Αποτέλεσμα εικόνας για Σημασία έχει ποια χέρια θα σ’ αγκαλιάσουν και θα κάνουν το δέρμα σου να δακρύσει.
Ξέρεις τι είναι ο έρωτας;
Το άγριο μπλε της θάλασσας.
Το βαθύ κόκκινο της παπαρούνας.
Το φλύαρο πράσινο του λιβαδιού.
Το μεθυσμένο πορτοκαλί του χειμωνιάτικου ήλιου.
Μόλις σταμάτησε η βροχή… Οι σταγόνες χορεύουν ακόμη στα σύρματα. Ένα δάκρυ κυλάει αργά αργά στο φύλλο του κάκτου. Το ξέρω πια. Ποτέ δεν έπαψα να σ’ αγαπώ.

Η προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού που γίνεται viral: «Θα ξυπνήσουμε αυτοκρατορία»

Η προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού που γίνεται viral: «Θα ξυπνήσουμε αυτοκρατορία»Συνήθως όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες είτε τις αντιμετωπίζουν με τη λογική, είτε με το παράλογο. Κατά τη γνώμη μας οι προφητείες ανήκουν στην πλευρά του παραλόγου. Και καλό είναι οι άνθρωποι να μην εμπιστεύονται τους προφήτες, αλλά μόνο τις δικές τους δυνάμεις. Εξάλλου το μέλλον το φτιάχνουμε μόνοι μας. Και όπως ομολόγησαν και οι Δελφοί, το πιο διάσημο μαντείο της αρχαιότητας, το μέλλον είναι άδηλο, δηλαδή αφανέρωτο.
Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral στο ελληνικό διαδίκτυο η παρακάτω ανάρτηση του blog perivolipanagias.blogspot.gr, που αναφέρεται στον Κοσμά τον Αιτωλό.

Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι...



Απόσπασμα από ένα γράμμα του Αντόν Τσέχωφ στον αδερφό του Νικολάι.


"Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι σέβονται την ανθρώπινη ατομικότητα και γι' αυτό είναι πάντοτε συγκαταβατικοί, γελαστοί, ευγενικοί, υποχρεωτικοί.

Δεν χαλούν τον κόσμο για το σφυρί ή για τη γομολάστιχα που χάθηκαν. Δεν αγανακτούν για τους θορύβους ή το κρύο. Δέχονται με καλοσύνη τα χωρατά και την παρουσία ξένων ανθρώπων στο σπιτικό τους. Δεν συμπονούν μονάχα τους κατώτερους, τους αδύναμους και τις γάτες. Πονάει η ψυχή τους και για κείνο που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι.

Είναι ντόμπροι και φοβούνται το ψέμα σαν τη φωτιά. Δεν λένε ψέματα ακόμα και για τιποτένια πράγματα. Το ψέμα προσβάλλει εκείνους που το ακούνε και ταπεινώνει στα μάτια τους εκείνους που το λένε. Δεν παίρνουν ποτέ πόζα, στο δρόμο είναι όπως και στο σπίτι τους, δεν ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κατώτερου τους.

"Ανεβάστε τις δονήσεις σας. Έρχεται η ώρα..."

                           


Δεν υπάρχουν αρνητικές οντότητες.  Όλα είναι σκεπτομορφές!! Σκέψεις που δονούνται σε πολύ χαμηλές συχνότητες μέσα σε ένα περιβάλλον βαριάς ύλης.

Εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε τα πάντα γύρω μας σύμφωνα με την αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας, το περιβάλλον γύρω μας το πως αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο την όλη δημιουργία.