Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016


της Karen Noè
Στην δουλειά μου, ασχολούμαι συχνά με όσους έχουν βιώσει τραγωδίες στη ζωή τους. Πολλές φορές αυτοί οι πληγωμένοι άνθρωποι θυμώνουν με το Θεό εξαιτίας των τραγωδιών και αναρωτιούνται πώς επιτρέπει ο Θεός να συμβούν. Από την άλλη, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι συχνά αισθάνονται ένοχοι που τα βάζουν με το Θεό. Στην ουσία, όμως, ο Θεός δεν κάνει να συμβαίνουν αυτές οι λεγόμενες τραγωδίες, ούτε αγνοεί τα αιτήματα των προσευχών τους.
Ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας είναι μια εμπειρία μάθησης για την ανάπτυξη των ψυχών μας. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να αντλήσουμε διδάγματα ζωής με ευκολότερους τρόπους, αλλά μερικές φορές δεν δίνουμε προσοχή μέχρι να συμβεί μια κρίση. Κατά τη διάρκεια της ζωής οι ψυχές μας μπορεί να δημιουργήσουν γεγονότα, όπως ασθένειες, που μας εξαναγκάζουν να ξυπνήσουμε και να κάνουμε αλλαγές που διαφορετικά δεν θα κάναμε.
Μερικές φορές μια ασθένεια μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε αυτό που απεγνωσμένα χρειαζόμαστε, να κάνουμε την κίνηση που πραγματικά θέλουμε, να παρατήσουμε τη δουλειά που μισούμε, να πάρουμε διαζύγιο από το δυστυχισμένο γάμο μας, ή ό,τι άλλο πρέπει να κάνουμε. Αν είχαμε ακούσει την εσωτερική μας γνώση εκ των προτέρων, οι πιθανότητες να συμβεί η ασθένεια θα ήταν πολύ λίγες.
Στις πιο δύσκολες ώρες μας έχουμε ανάγκη να νιώσουμε την αγάπη του Θεού περισσότερο. Τότε είναι που θέλουμε να του πούμε ότι έχουμε ανάγκη να νιώσουμε πιο δυνατά την παρουσία Του στη ζωή μας. Μπορούμε να ζητήσουμε από τους αγγέλους να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από εκείνο το κάτι που μας εμποδίζει να αισθανθούμε την ειρήνη του Θεού. Να θυμάστε ότι ο Θεός και οι άγγελοί του θέλουν να νιώσουμε αυτή την ειρήνη και πάλι. Μπορούμε να Του ζητήσουμε να μας πει τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιωθεί η κατάσταση.