Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Η ΟΥΣΙΑ


Τα πάντα στο Σύμπαν είναι Ενέργεια. Η ίδια Ενέργεια παντού.


Μόνο που «θεωρούμε» (ως άνθρωποι), ασαφή, και πολλές φορές μη αληθινή την καθαρή Ενέργεια του Αόρατου, και αληθινή, την Συμπυκνωμένη συμπαγή Ενέργεια της ύλης, ακριβώς επειδή την βλέπουμε με τα μάτια μας και είναι και χειροπιαστή, μια και τα ίδια τα σώματα μας από αυτήν αποτελούνται. Λογικά λοιπόν συμπεραίνουμε, ότι και τα σώματα μας, είναι κι αυτά αληθινά...

Στο Αόρατο όμως (που δεν πολυεγκρίνουμε σαν αληθινό), ανήκει και η Σκέψη μας. Αλλά είπαμε, πως Αόρατο και ορατό, είναι αποτελούμενα από το ίδιο υλικό, (την ίδια Ενέργεια), αυτήν που υπάρχει στα πάντα γύρω μας σε αυτόν τον κόσμο (τον υλικό), που βλέπουμε και ζούμε….

Αυτό σημαίνει, (αφού αόρατο και ορατό αποτελείται από την ίδια ενέργεια όπως είπαμε), πως όσο Αληθινά θεωρούμε ότι είναι, (ή ψεύτικα) τα σώματα μας, το ίδιο ισχύει και για όλα όσα ποτέ θα σκεφτούμε (και σκεφτόμαστε), όπως αντίστοιχα είναι το ίδιο Αληθινά (ή και ψεύτικα), και όλα όσα βλέπουμε και ζούμε….

Αν όσα βλέπουμε τα χαρακτηρίζουμε Αληθινά, είναι αληθινά και όλα όσα δεν βλέπουμε, (μα παρ’ όλα αυτά υπάρχουν), τα οποία και σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε κλπ. Τόσο αληθινά για την ακρίβεια, όση η πίστη μας για την Αληθινότητα τους… Από την άλλη, αν τα χαρακτηρίζουμε όσα βλέπουμε (μαζί και τα σώματα μας,) ως ψεύτικα, τότε και ότι σκεφτόμαστε, είναι και αυτό ψεύτικο. Έτσι δεν είναι;

Συμπερασματικά λοιπόν και λογικά, καταλήγουμε στο ότι δεν μπορούμε να χαρακτηρίζουμε το ένα με τον ένα τρόπο, (είτε ψεύτικο είτε αληθινό), και το άλλο με τον αντίθετο του, (είτε αληθινό είτε ψεύτικο), ακριβώς επειδή είναι από το ίδιο υλικό.

Ο μεγαλύτερος φόβος των ανθρώπων δεν είναι ο θάνατος αλλά η ζωή


Από το βιβλίο του Don Miguel Ruiz ”Οι Τέσσερις Συμφωνίες”-Εκδόσεις Διόπτρα
Ο μεγαλύτερος φόβος των ανθρώπων δεν είναι ο θάνατος αλλά η ζωήΓι’ αυτό αντιστέκονται οι άνθρωποι στη ζωή… Το να είναι ζωντανοί είναι ο μεγαλύτερος τους φόβος. Δεν είναι ο θάνατος ο πιο μεγάλος μας φόβος, αλλά το ρίσκο της ζωής: ο κίνδυνος να είμαστε ζωντανοί και να εκφράζουμε την αληθινή μας φύση. Το να είμαστε ο εαυτός μας — να ποιος είναι ο φόβος μας.
Έχουμε μάθει να ζούμε προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των άλλων. Έχουμε μάθει να ζούμε βάσει ξένων αντιλήψεων από φόβο ότι δεν θα γίνουμε αποδεκτοί ή άξιοι της αγάπης κάποιου άλλου.
Κατά τη διάρκεια της εξημέρωσης σχηματίζουμε μια εικόνα της τελειότητας, την οποία κάνουμε πρότυπο μας. Δημιουργούμε αυτή την εικόνα του πώς θα έπρεπε να είμαστε ώστε να γίνουμε αποδεκτοί από όλους. Θέλουμε κυρίως να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας αγαπούν:

Ο καλύτερος τρόπος για να πεις "βοήθησε με" δεν είναι τα ψυχολογικά παιγνίδια του εγώ αλλά η αγάπη!

Όλα θα ήταν απείρως ευκολότερα αν είχες υπακοή σε αυτό που η συνείδηση σου αναγνωρίζει ως θεϊκό! Ή μήπως καν δεν βλέπεις το θεϊκό;
Τόση περιπλάνηση, αναζήτηση για τον Θεό που είναι η ίδια σου η ανάσα! Πόσο μακριά να πας για να βρεις ό,τι είναι πιο υπέροχα κοντά σου! 
*
Το τραγικό είναι ότι ο "σατανάς" σε διαχειρίζεται μέσα από τα δίκια σου!
Γι' αυτό εξάλλου ζητάς δικαίωση, έχεις παράπονα κ.λπ.! Όταν είσαι με τον Θεό όλα είναι στην θέση τους, γιατί είναι εκείνος στο τιμόνι! Ευλογεί ακόμα και τα "λάθη" μιας αθώας ψυχής! 
Ο χρόνος είναι το δώρο του Θεού για να πάρεις με δόσεις αυτό που σου δίνει άπαξ! 
Δεν υπάρχει διαφορά που δεν την γεφυρώνει η αγάπη! 
*
Κάθε στιγμή είναι του Θεού!
Γι' αυτό δεν έχει σημασία "πότε" θα κάνεις την ηρωική έξοδο από το εγώ σου στο Όλο! Αν βεβαίως τελικά την κάνεις! Διαφορετικά απλώς συσσωρεύεις χαμένες ευκαιρίες Ζώσας Ζωής! 
Ο άνθρωπος έχει μεγάλη ιδέα για την νοημοσύνη του! Αλλά η υψηλότερη μορφή νοημοσύνης είναι η αγάπη και ο σεβασμός στον Θεό και τον άνθρωπο!  πηγή  ΣΤΕΜΑ

Η πληρότητα στη ζωή είναι για κείνους που δεν φοβούνται μήπως δεν είναι αγαπητοί.


Η πληρότητα στη ζωή είναι για κείνους που δεν φοβούνται μήπως δεν είναι αγαπητοί.Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από τον Θεό με πέντε φυσικά συναισθήματα: φόβο, θλίψη, θυμό, ζήλια κι αγάπη. Προτού καν γίνει κανείς έξι χρονών, όλα τα παραπάνω φυσικά συναισθήματα έχουν μετατραπεί σε αφύσικα!
Πως;
Με την εκπαίδευση που δεχόμαστε ως παιδιά συνεχώς κι επίμονα απ’ όλους τους αποδεκτούς φορείς κοινωνικοποίησης (δηλ. γονείς, συγγενείς, δασκάλους, κ.λ.π.) οτι η εκδήλωση των φυσικών συναισθημάτων δεν είναι ούτε αρεστή, ούτε επιτρεπτή σε ένα πλαίσιο στο οποίο χρειάζεσαι να είσαι αρεστός για να επιβιώσεις ψυχικά και σωματικά.
Οι άνθρωποι έχουν μονο δύο φυσικούς φόβους: την πτώση από μεγάλο ύψος, και τους ξαφνικούς δυνατούς θορύβους. Αν ανεβάσουμε ενα μικρό παιδί σε μια ψηλή εξέδρα – οποιοδήποτε παιδί- δεν θα κατέβει, γιατί διαθέτει έναν έμφυτο φόβο για το ύψος.
Όσον «θαρραλέος» κι αν πιστεύω ότι είμαι, αν κάποιος πυροβολήσει πίσω μου, θα εκπλαγείτε με την ταχύτητα που θα σκύψω…