Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Αρχιμ. Αρσένιος Κατερέλος:Η προσωπική μας σχέση με τον Θεό

προσευχηΗ οδός του Χριστιανού ποτέ δεν μπαίνει σε πνευματικά καλούπια. Δεν υπάρχει κάποιος νόμος, που να διέπη τους πάντες και τα πάντα στην εν Θεώ ζωή. Διότι το Άγιον Πνεύμα όπου, όπως και όταν θέλη ”πνεί”. Η σχέσις του κάθε ανθρώπου με τον προσωπικό ζώντα Θεό είναι μοναδική και ανεπανάληπτη, διότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος.
Ο Θεός δεν δεσμεύεται, ούτε από νόμους, ούτε από ”πνευματικές συνταγές”, άλλωστε οι παράμετροι της πνευματικής ζωής είναι απειράριθμοι.
Βλέπομε ανθρώπους να κάνουν τα ίδια πράγματα εξωτερικά και να φαίνεται ότι και εσωτερικά έχουν το ίδιο φρόνημα πάνω-κάτω, όχι μόνον στα θέματα πίστεως, που αυτό θεωρείται αυτονόητο – αλλά, δυστυχώς στις ημέρες μας δεν είναι -, αλλά και σε θέματα Ορθοδόξου πνευματικότητος. Όμως, εσωτερικά, υπάρχουν σ᾽ αυτούς πάρα πολύ μεγάλες διαφορές, οι οποίες δεν φαίνονται εξωτερικά. Καί, ως εκ τούτου, διαφέρει πάρα πολύ και η προσωπική τους σχέσι με τον Θεό.

Κάνε όλες σου τις ιδέες να ανθίσουν!

Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να συναναστρέφεσαι δημιουργικούς ανθρώπους!
Μόνο η πνευματική σου δύναμη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο (σου)!
Ένα Ταξίδι μέχρι να φτάσεις στο κινούν ακίνητον της θριαμβεύουσας ζωής που εσύ ΕΙΣΑΙ!
*
Το δράμα των κατοίκων της Γης έχει έναν τίτλο: «Η ελεγεία του ασήμαντου!»
Ο  διαχωρισμός είναι η διάρρηξη της συνοχής των αόρατων νημάτων -ψυχικών και πνευματικών- που συνέχουν τα όντα! Η αγάπη αντιθέτως είναι η ευλογημένη διαπερατότητα που όλα τα μεταμορφώνει στην φύση της!
Το Άγιο Σημείο: εκεί όπου ή κλειστά ή ανοιχτά έχεις τα μάτια κάνει το ίδιο!
 Ξέρω ότι ζω γιατί αγαπώ!           πηγή   ΣΤΕΜΑ

Η κακή διάθεση είναι ένας εχθρός που επισκιάζει την προσωπικότητα μας.


Ουσιαστικά η κακή διάθεση ή το κακό χιούμορ είναι η έλλειψη εσωτερικής γαλήνης, η έλλειψη συμφωνίας με τον εαυτό μας. Είναι σίγουρο ότι το γέλιο έχει την δυνατότητα να δώσει χαρά, ευτυχία. 

Όμως για ποια χαρά μιλάμε; 

Συνήθως περιμένουμε από εξωτερικά πράγματα να βρούμε την χαρά. Λάθος ! Η φιλοσοφία μαθαίνει τον άνθρωπο να καλλιεργεί την χαρά μέσα του ή με άλλα λόγια μας μαθαίνει ότι η χαρά είναι μια κατάσταση της Ψυχής ....

«Γέλα , καρδιά μου, γέλα 
  Βρες χρόνο να γελάς, 
  αυτό είναι η μουσική της ψυχής» 
  Γιάννης Ρίτσος


Θυμηθείτε :

Να γιατί η ερωμένη δε θα γίνει ποτέ γυναίκα του

Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που και άνδρες και γυναίκες δεν εί­ναι πιστοί στις σχέσεις τους. Οι πολυγαμικοί άνδρες ή γυναίκες, θέ­λουν να έχουν ερωτικές εμπειρίες από πολλούς συντρόφους. Δικαιο­λογίες για να μην έχουν ενοχές βρίσκουν πολλές.Μερικές από τις αιτίες είναι το ανικανοποίητο, η φθορά στη σχέση, η τάση φυγής από την πραγματικότητα τα προβλήματα και η ρουτίνα ή απλά επειδή είναι πολυγαμικοί.

Η πολυγαμικότητα του άνδρα προέρχεται από το γεγονός ότι από πολύ μικρό του έχουν βάλει την ιδέα ότι ο άνδρας μπορεί να έχει πολλές γυναίκες. Ένας άλλος λόγος που τον κάνει πολυγαμικό είναι ότι οι περισσότεροι άντρες μαθαίνουν τον έρωτα με γυναίκες που πληρώνονται γι? αυτό. Τη μια φορά πηγαίνουν στη μια, την άλλη στην άλλη.

Συνηθίζουν, λοιπόν, να κάνουν έρωτα με διαφορετικές γυναίκες για την εκτόνωση, για την επιβεβαίωση ή λόγω συνήθειας, χωρίς να δένονται συναισθηματικά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι άντρες δεν δένονται συναισθηματι­κά με μια γυναίκα στην παράλληλη σχέση, ενώ η γυναίκα όταν δημι­ουργήσει παράλληλη σχέση δένεται συναισθηματικά και μπορεί να διαλύσει το γάμο της.

Η πολυγαμικότητα της γυναίκας προέρχεται από την επιθυμία της να γνωρίσει όσους περισσότερους άντρες μπορεί. Όταν η γυναίκα λειτουργεί πολυγαμικά δεν δένεται συναισθηματικά.Έχω διαπιστώσει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες όταν έχουν μόνιμη σχέση, δεν ανέχονται την παράλληλη σχέση του/ της συντρόφου ή συζύγου τους.