Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ - Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΠΛΑΤΩΝ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ

Ο Ήλιος

Πηγή σθένους είναι η ανάπαυση και του πνεύματος και του σώματος. Μάθε την επιστήμη της ανάπαυσης. Μέρος της επιστήμης αυτής συνίσταται στο να αποδιώχνεις από το νου σου για κάποιο χρόνο τις μέριμνες που απασχολούν τον νου σου και να αποστρέψεις το νου σου από αντικείμενα που απορροφούν μεγάλο μέρος του χρόνου σου. Έτσι ο νους σου επανακτά δυνάμεις.

Ο Ήλιος, όπως και κάθε πράγμα, έχει την πνευματική αντιστοιχία του η οποία επιδρά σε μας και στον πλανήτη μας. Υπάρχει Ήλιος αόρατος ο οποίος έχει προς τον ορατό Ήλιο την σχέση που έχει το πνεύμα με το σώμα μας.

 Ο ορατός Ήλιος επιδρά στο σώμα μας. Αλλά ο αόρατος Ήλιος, δηλαδή το πνεύμα του Ήλιου, επιδρά στην πνευματική μας υπόσταση όσο η υπόσταση αυτή αναπτύσσεται αρκετά ώστε να δέχεται την ιδιάζουσα αυτή επίδραση. 

Αν μπορείς να δεχτείς την αλήθεια αυτή, ή έστω και αν την λάβεις σοβαρά υπόψη, θα μπορέσεις να δεχτείς από αυτή την πηγή, δύναμη μεγαλύτερη από όση γίνεται να έλθει σε εκείνους που πιστεύουν μόνο στην ορατή ύπαρξη των πραγμάτων.

Η πίστη στην ύπαρξη των αόρατων αντιστοιχιών ζωοποιεί το σώμα και τον νου, ματαιώνει την ενέργεια του χρόνου, αναβάλλει το γήρας και καθιστά την ζωή αιώνιο.


Ο Ήλιος και τα στοιχεία που εκπέμπει στον πλανήτη μας, είναι όχι μόνο πλήρη ζωής αλλά και πλήρη νοήσεως. Αποτελούν νοητική ζωή και ως εκ τούτου δύναμη. Ο Ήλιος είναι κάτι περισσότερο από σφαίρα. Είναι πολύ ισχυρός νους. Είναι πνεύμα του οποίου βλέπομε μόνο το σώμα ακριβώς όπως του εαυτού μας βλέπομε το σώμα που είναι όργανο του πνεύματος μας.