Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

«ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ

Το πρώτο συνθετικό της λέξης «άνθρωπος» είναι ίδιο με το πρώτο συνθετικό της λέξης «Ανδρομέδα». Δε μπορεί να είναι τυχαίο κάτι τέτοιο. Ας το διερευνήσουμε:
Η λέξη «Ανδρομέδα» είναι σύνθετη λέξη. Αποτελείται από το ουσιαστικό «ανήρ» (γεν. ανδρός, δηλαδή το πρώτο συνθετικό της λέξης «άνδρ – ωπος» ή «άνθρ – ωπος») και το αρχαίο ρήμα «μέδω», το οποίο σημαίνει: άρχω, κυβερνώ, βασιλεύω, προστατεύω. Μέδων (συναντάται στον Όμηρο), Μεδεών (Δήμος Μεδεώνος, στην Ακαρνανία), Μέδουσα. Πρόσφατα η Επιστήμη ανακάλυψε την «αθάνατη μέδουσα». Η οποία αντί να πεθάνει, ανανεώνει τα κύτταρά της και αρχίζει τη ζωή της από την αρχή…
Λοιπόν, «Ανδρο – μέδα» σημαίνει «ο (ουράνιος) τόπος, όπου βασιλεύει ο άνθρωπος». Αυτός ο αρχαίος, ο φωτεινός, ο πύρινος, ο αθάνατος, ο άνθρωπος, είναι Έλ – λην. Πύρινος; Ναι. Όπως και η λέξη «Σείριος», η οποία (κατά το Liddell & Scott) σημαίνει: “Ο κατακαίων, θέριος (καλοκαιρινός) θερμός, όνομα του κυνάστρου, Λατ. Sirius (ίδε κύων V) επειδή ο αστήρ ούτος χαρακτηρίζει την εποχήν της μεγίστης θερμότητος, δηλ. από 12 Αυγούστου μέχρι 12 Σεπτεμβρίου κατά το Ιουλ. Ημερολ.”. Κατακαίων δε, καυτός, μπορεί να είναι ο Σείριος όχι εν τοις πράγμασι, αλλά με την πνευματική έννοια. Εξ ου και ο όρκος του Σωκράτη «μα τον Κύνα».

Τραχύτητα

Όσο πιο κοντά πλησιάζετε στον Θεϊκό Εαυτό σας, τόσο περισσότερο ενδιαφέρον θα επιδεικνύετε για τους άλλους, και θα προσπαθείτε να σχετίζεστε μαζί τους με τέτοιο τρόπο ώστε να τους οδηγείτε προς τον Εαυτό τους, αντί να διεγείρετε και να προκαλείτε τα ζωικά τους ενδιαφέροντα.
 
Η αποτυχία τού να αισθάνεστε τους άλλους ως μέρος του εαυτού σας είναι η αποτυχία της εκλέπτυνσης, του να υπάρχετε και να ζείτε ως ο Αληθινός Εαυτός σας. Εάν δεν είστε σε θέση να αισθάνεστε τους άλλους ως μέρη του Εαυτού σας, οι σκέψεις σας, τα συναισθήματα, οι λέξεις και οι πράξεις σας ακολουθούν το μονοπάτι της τραχύτητας. Γίνεστε αναίσθητοι στις ανάγκες των ανθρώπων, στα όνειρα και τα οράματά τους, στα δικαιώματα και στις αξίες τους.
 
Η τραχύτητα είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης ελέγχου επί της ζωώδους φύσης σας, επί του εγώ σας, της ματαιοδοξίας, και της άγνοιας. Η τραχύτητα είναι η έλλειψη ελέγχου επάνω σε οντότητες που σας κατέχουν. Η τραχύτητα είναι το αποτέλεσμα της δραστηριότητας των σκοτεινών δυνάμεων μέσα από εσάς.
 

Η τραχύτητα εκφράζεται στην υποκρισία, στη φρασεολογία την γεμάτη βλασφημία και βρισιές, σε αστεία που πληγώνουν, σε κοροϊδία, σε δυσάρεστες χειρονομίες, φωνές και τρόπους. Αλλά όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της τραχύτητας της συνείδησης που δεν έχει ακόμη χειραφετηθεί από την αυτο-λατρεία, την δικτατορία, ή από τη στάση της επιβολής στους άλλους. 
-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Cosmic Questions vol.3                                       πηγή   elenastral

7 σημάδια που δείχνουν ότι είστε ασυνείδητα δυστυχισμένοι


Άρθρο της συγγραφέως Tamara Star
Από τους δισεκατομμύρια ανθρώπους που υπάρχουν στον πλανήτη μας, κάποιοι είναι πραγματικά ευτυχισμένοι. Οι υπόλοιποι παραπαίουμε μεταξύ ευτυχίας και δυστυχίας, αναλόγως των περιστάσεων.
7 σημάδια που δείχνουν ότι είστε ασυνείδητα δυστυχισμένοιΓνωρίζω ότι υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά και συνήθειες που υιοθετούν οι μακροχρόνια δυστυχισμένοι άνθρωποι. Όλοι περνάμε άσχημες ημέρες, ακόμα και εβδομάδες – όπως κι εγώ άλλωστε – όταν αποτυγχάνουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Η διαφορά ανάμεσα σε μια ευτυχισμένη και δυστυχισμένη ζωή είναι το πόσο συχνά και για πόσο καιρό παραμένουμε σε αυτή την κατάσταση.
Παρακάτω αναφέρω τα 7 χαρακτηριστικά των μονίμως δυστυχισμένων ανθρώπων.
1. Πιστεύετε ότι η ζωή είναι σκληρή.
Οι χαρούμενοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η ζωή είναι δύσκολη αλλά ξεπερνούν τις δύσκολες στιγμές στοχεύοντας να μάθουν από αυτές κι όχι κρατώντας στάση θύματος. Αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη όταν βρίσκονται σε μια δυσάρεστη κατάσταση και επικεντρώνονται στο πώς θα βγουν από αυτή το συντομότερο δυνατόν.
Η επιμονή κι όχι η γκρίνια είναι ένα χαρακτηριστικό των ευτυχισμένων ανθρώπων. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν τον εαυτό τους ως θύμα της ζωής και μένουν κολλημένοι σε μια απαισιόδοξη στάση αντί να βρουν έναν τρόπο για να βελτιώσουν την κατάστασή τους.
2. Πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τους περισσότερους ανθρώπους.
Φυσικά, η διάκριση είναι σημαντική, αλλά οι περισσότεροι ευτυχισμένοι άνθρωποι δείχνουν εμπιστοσύνη στους συνανθρώπους τους. Πιστεύουν στο καλό που υπάρχει μέσα στους ανθρώπους και δεν θεωρούν ότι όλοι το μόνο που θέλουν ένα να τους εξαπατήσουν. Γενικώς οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι ανοιχτοί και φιλικοί προς τους άλλους, ενισχύουν την αίσθηση της κοινότητας γύρω τους και είναι εγκάρδιοι όταν συναντούν καινούριους ανθρώπους.
Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι δύσπιστοι απέναντι στους άλλους και θεωρούν ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν αυτούς που δεν γνωρίζουν. Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά αρχίζει σιγά-σιγά να εμποδίζει νέες γνωριμίες και να μην αφήνει καμία πιθανότητα να κάνετε καινούριους φίλους.