Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Η Φύση αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή ζωτικότητας

Η αυξημένη ζωτικότητα συνδέεται με τη φύση
Αν φέτος σκοπεύετε να πλησιάσετε κάτι περισσότερο, πλησιάστε τη φύση. Θα σας δώσει την ευκαιρία να συνδεθείτε περισσότερο όχι μόνο με τον εαυτό σας αλλά και με τους άλλους γύρω σας. Αποτελεί βάλσαμο για την ψυχή. Η αυξημένη ζωτικότητα υπάρχει πάνω και πέρα από τις επιδράσεις της φυσικής δραστηριότητας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης που συνδέονται συχνά με τις εξορμήσεις μας στη φύση.
nature-source-of-life
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έρθουμε πιο κοντά με τον εαυτό μας και τους άλλους, αλλά η φύση είναι σίγουρα ένας από τους πιο αποτελεσματικούς.
Ο Richard Ryan, επικεφαλής συγγραφέας και καθηγητής της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, αναφέρει τα εξής: «Η φύση αναζωογονεί την ψυχή. Συχνά, όταν αισθανόμαστε εξαντλημένοι, φτιάχνουμε ένα φλιτζάνι καφέ, αλλά η έρευνα δείχνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να γεμίσουμε ενέργεια είναι να έρθουμε σε επαφή με τη φύση.
Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι τα άτομα με μεγαλύτερη ζωτικότητα δεν έχουν μόνο περισσότερη ενέργεια για πράγματα που θέλουν να κάνουν, αλλά είναι πιο ανθεκτικά στις σωματικές ασθένειες. Μία αιτία μπορεί να είναι το γεγονός ότι περνούν περισσότερο χρόνο στο φυσικό περιβάλλον».

Σύμφωνα με την ερευνήτρια στον τομέα περιβάλλοντος και συμπεριφοράς Frances «Ming» Kuo από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, αποτελεί έναν ουσιαστικό παράγοντα για τη διατήρηση της καλής υγείας.