Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Μαγικές Σκέψεις


"Μη συνδέεσαι, με στοργή ή με ενδιαφέρον, με κάποιον που δεν είναι ένθερμος μελετητής της υψηλότερης ζωής, 

εκτός εάν μπορείς να κυριαρχήσεις εντελώς επάνω του και τότε ακόμη βεβαιώσου ότι τον επιβραβεύεις ή τον επικρίνεις σύμφωνα με τις αξίες του• γιατί ο ασεβής ακούει πολλές αλήθειες, αλλά δεν κατανοεί καμμία• τ' αυτιά του είναι μεγάλα, αλλά δεν έχει φρόνηση. 

Ο ασεβής περνά τη ζωή του μέσα σε ανόητα ρίσκα, παραπλανημένος από μάταιους πόθους, υπακούοντας σε φανταστικά κελεύσματα και με τα μάτια του καρφωμένα σε φανταχτερές όψεις. Μπορεί να πιστεύεις ότι ικανοποιείται με τους σκοπούς σου, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι απορροφημένος από τις δικές του ανοησίες• ο ασεβής δεν τρέφει καμμία εκτίμηση για την αλήθεια και δεν αισθάνεται αληθινή αφοσίωση. Ο ασεβής είναι αδιάκριτος και ξεδιάντροπος• αποκαλύπτει πράγματα που θα έπρεπε να κρατούνται κρυφά και έλκεται από κτηνώδεις δυνάμεις που μπορούν να τον καταβροχθίσουν. Αυτό που παραμελεί περισσότερο απ'όλα είναι ο εαυτός του• Φέρει την αχρειότητά του ως οικόσημο, όμως αυτή αποτελεί ένα διαρκές φορτίο γι' αυτόν κι όμως δεν αναγνωρίζει πως πρόκειται για μια μόνιμη πηγή αδυναμίας. "

"Διασκέδασε τα πλήθη για να αποφύγεις να πληγωθείς, όμως ποτέ μην τους απευθύνεσαι παρά μόνο με παραβολές κι αινίγματα· αυτή ήταν πάντα η μέθοδος όλων των μεγάλων Διδασκάλων της Μαγείας και μέσα σ' αυτήν τη συμπεριφορά υπάρχει σοφία."