Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ζήλια: Οι επιπτώσεις της στις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις


Ζήλια: Οι επιπτώσεις της στις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις



Πολλοί άνθρωποι νιώθουν λύπη, στεναχώρια, απογοήτευση, υποτίμηση, αντιπαλότητα και θυμό, όταν βλέπουν άλλους στην προσωπική ή επαγγελματική τους ζωή, να πετυχαίνουν αυτά που θέλουν ή να προοδεύουν.
Η ζήλια, που περιλαμβάνει το σύνολο των πιο πάνω αρνητικών συναισθημάτων, μπορεί ακόμη να επεκταθεί πιο πολύ με σαρκασμό, κριτική, δυσφήμιση, χαιρεκακία και άλλες συμπεριφορές, που στόχο έχουν να υποσκάψουν, να υποτιμήσουν ή να μειώσουν το άτομο που κάποιος ζηλεύει.
Σε ακραίες καταστάσεις υπερβολικής ζήλιας, η ζηλοφθονία με το μίσος που τη χαρακτηρίζει, δυνατόν να οδηγήσει σε ψυχαναγκαστικές ή καταστροφικές συμπεριφορές.
Η ζήλια είναι ένα γενικό συναίσθημα που υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους. Ωστόσο, εάν ο κάθε άνθρωπος μάθει πως να την αναγνωρίζει και να τη διαχειρίζεται σωστά, μπορεί από αρνητικό συναίσθημα να τη μετατρέψει σε κινητήριο δύναμη για πρόοδο για τον εαυτό του, την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους, στο επαγγελματικό του περιβάλλον.

10 πράγματα που αξίζει να αφήσετε πίσω σας πριν από το τέλος του χρόνου

Άρθρο της συγγραφέως Shannon Kaiser
10 πράγματα που αξίζει να αφήσετε πίσω σας πριν από το τέλος του χρόνουΚαθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία του 2014, ίσως ήδη διαισθάνεστε την αλλαγή που επέρχεται. Ο Δεκέμβριος είναι ένας σημαντικός μήνας, διότι θέτει τη βάση για το επόμενο έτος. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τον χρόνο που απομένει για να προβληματιστείτε για τους στόχους σας και να επικεντρωθείτε ξεκάθαρα στο μέλλον.
Μήπως νιώθετε ότι καταπιέζεστε από συγκεκριμένα άτομα ή καταστάσεις; Εκμεταλλευτείτε αυτόν τον χρόνο για να θέσετε συνειδητά ισχυρότερες βάσεις για τη ζωή σας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να απομακρυνθείτε από όσα σας βάζουν εμπόδια.
Αυτή είναι η ιδανική εποχή για να απελευθερωθείτε από παλιά πρότυπα σκέψης, φόβους, σχέσεις, καταστάσεις και πράγματα που δεν σας ευχαριστούν πια. Προετοιμαστείτε για το τέλος του προηγούμενου έτους και το ξεκίνημα του επόμενου.
Αντί να ξοδεύετε χρόνο εστιάζοντας σε όσα δεν σας βγάζουν πουθενά, διοχετεύστε την ενέργειά σας σε ό,τι πηγαίνει καλά και επικεντρωθείτε σε αυτά που επιθυμείτε. Δραστηριοποιηθείτε όσον αφορά τους στόχους σας και θα δείτε γρήγορα αλλαγές.
Καθώς θα προετοιμάζεστε για τη νέα χρονιά και θα αφήνετε πίσω σας όλα τα αρνητικά, διαβάστε 10 πράγματα που καλό θα ήταν να κάνετε πριν από το 2015.