Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Μια στιγμή ενθάρρυνσης αρκεί για να πραγματοποιηθεί ένα αριστούργημα


Απόσπασμα από το βιβλίο των Jack Canfield και Mark Victor Hansen “Βάλσαμο για την ψυχή”, Εκδόσεις Διόπτρα
Μια στιγμή ενθάρρυνσης αρκεί για να πραγματοποιηθεί ένα αριστούργημαΜερικές από τις περιπτώσεις μεγάλων επιτευγμάτων που κατέγραψε η ιστορία, ήταν αποτέλεσμα μιας ενθαρρυ­ντικής λέξης ή μιας πράξης που έδειχνε πίστη από μέρους ενός αγαπημένου προσώπου ή ενός πιστού φίλου. Αν δεν είχε μια γυναίκα με τόση πίστη στις ικανότητες του, τη Σοφία, ίσως να μην συγκαταλεγόταν σήμερα ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα της λογοτεχνίας ο Ναθαναήλ Χόθορν. Όταν ο Χόθορν, ψυχικά τραυματισμένος, πήγε στο σπίτι του για να πει στη γυναίκα του ότι ήταν αποτυχημένος κι ότι τον απέλυσαν από τη δουλειά του στο τελωνείο, με έκπληξη την άκουσε να βγάζει μια κραυγή χαράς.

Ο Θεός ποτέ δεν τιμωρεί τους ανθρώπους

Κάποιοι άνθρωποι αποδίδουν τα βάσανά τους στο Θείο Θέλημα, ή θεωρούν ότι ο Θεός τούς κάνει να υποφέρουν ώστε να κληρονομήσουν “τη Βασιλεία”. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι ο Θεός δεν σχετίζεται με τα βάσανα, και ότι τα βάσανα δεν είναι απαραίτητα ένα εισιτήριο για τον παράδεισο.

Ο άνθρωπος υποφέρει λόγω των περιεχομένων του υποσυνείδητου νου του. Κάτω απ’ την επιρροή του υποσυνείδητου, ακόμα αρέσκεται στο να υποφέρει γιατί το να υποφέρει τον κάνει να αισθάνεται αυτό το εσωτερικό “πρήξιμο” το οποίο θα ξεσπάσει και θα αποβάλλει το “πύον”.

Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να υποφέρει για να διορθώσει τον εαυτό του. Το να αλλάξουν οι άνθρωποι μέσα από το να υποφέρουν, είναι μια πολύ παλιά, υποσυνείδητη και αποτυχημένη μέθοδος, που ακόμα χρησιμοποιείται επισήμως και νόμιμα.

Ο Θεός ποτέ δεν τιμωρεί τους ανθρώπους. Ο Χριστός ήρθε να το επιδείξει αυτό με το ίδιο το παράδειγμα της ζωής Του. Αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να Τον καταλάβουν γιατί ο υποσυνείδητός τους νους ήταν γεμάτος από ιδέες ενός εκδικητικού Θεού, ενός Θεού που τιμωρεί και μισεί.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Happiness, Joy & Bliss              elenastral

Προς τους θεραπευτές

Δεν χρειάζονται εξωτερικά «τελετικά» και επικλήσεις! Ούτε εντυπωσιασμός και εξωτισμός! Φτάνει η καθαρή καρδιά και πρόθεση, η σιωπηλή προσευχή γι’ αυτόν που αγγίζεις!
Μην κρίνεις αυτόν που καλείσαι να θεραπεύσεις! Είναι προϋπόθεση για να τον θεραπεύσεις!
Μην κάνεις «διαγνώσεις»! Οι διαγνώσεις καθηλώνουν στο πρόβλημα! Απλά άφηνε την δύναμη του Θεού να θεραπεύει μέσα από σένα! Να θυμάσαι: η θεραπεία είναι αγάπη! Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη θεραπευτική δύναμη του σύμπαντος!
Η αμεσότερη θεραπεία γίνεται στην συναναστροφή με καθαρά όντα! Καθαρές αύρες! Γίνε εσύ καθαρός!                ΣΤΕΜΑ