Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Μεταμορφώνοντας τον Πόνο σου σε Αγάπη

Κάθε πόνος είναι σπόρος φώτισης, επειδή ο πόνος σε σπρώχνει να αναζητήσεις τη σοφία. Μπορείς να πεις ότι ο πόνος σε οδηγεί στη φώτιση, μα δεν μπορείς να πεις ότι ο πόνος είναι η ίδια η φώτιση. Το σώμα και ο νους σου είναι το χωράφι. Ο πόνος είναι ο σπόρος, η σοφία είναι το κλαδί και η φώτιση ο καρπός. 
Ο Πόνος είναι Σπόρος Φώτισης, ο άνθρωπος που βλέπει τη ζωή σαν μια οργανική ενότητα αποδέχεται τον πόνο. Ο πόνος σου δημιουργεί την ανάγκη να αναζητήσεις την αλήθεια. Αλλιώς, θα βαριόσουν, θα κοιμόσουν, θα ήσουν σαν φυτό. Μην ανταγωνίζεσαι τον πόνο. Να νιώθεις ευγνωμοσύνη προς τον πόνο. Σε κρατάει σε εγρήγορση, σε κρατάει ξύπνιο και σε προκαλεί να βρεις τρόπο να τον ξεπεράσεις. 
Bodhidharma


Αν ρίξουμε μια ματιά γύρω μας θα δούμε σφιγμένα χείλη, χαμηλωμένα βλέμματα, μαζεμένα σώματα... θα αντικρύσουμε τον πόνο και τη δυστυχία σε όλο τους το μεγαλείο…
Αν ρίξουμε μια ματιά μέσα μας θα δούμε ότι κι εμείς δεν περάσαμε αλώβητοι από τα βέλη του πόνου. Οι πληγές που έχουν σχηματιστεί μέσα μας ίσως ματώνουν ακόμα και τα σημάδια από τον φόβο, την προδοσία, την εγκατάλειψη, το μίσος, την έλλειψη αγάπης δεν έχουν εξαφανιστεί. Υπάρχουν ακόμα στα υπόγεια της ύπαρξης μας και με την πρώτη ευκαιρία αιμορραγούν.