Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Άνθρωποι χωρίς σκοπό

Οι άνθρωποι χωρίς σκοπό είναι εκείνοι που έχουν πολλούς στόχους, αλλά δεν μένουν πιστοί σε κανέναν από αυτούς, όπως για παράδειγμα:

1. Δεν έχουν τη δύναμη της συγκέντρωσης.
2. Οι ίδιοι δεν έχουν εντυπωθεί από τον σωστό σκοπό.
3. Τους έχουν μιλήσει για τους στόχους τους διάφορες οντότητες, που η καθεμία παρουσιάζει έναν διαφορετικό "νόστιμο" στόχο.
4. Πηδούν από τον ένα "σκοπό" σε έναν άλλο "σκοπό", σπαταλώντας την ενέργειά τους, το χρόνο και τη ζωή τους.

Ας πάρουμε κάθε μια από αυτές τις δηλώσεις και ας προσπαθήσουμε να τις καταλάβουμε.

1. Δεν έχουν τη δύναμη της συγκέντρωσης. Η δύναμη της συγκέντρωσης είναι η ικανότητα του νου να κρατά τον εαυτό σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ή σε έναν στόχο, μέχρι που ο στόχος επιτυγχάνεται.

Όταν η ικανότητα αυτή είναι ανύπαρκτη, είναι επειδή το άτομο δεν έχει καμία διανοητική πειθαρχία. Μπορεί επίσης να έχει κάρμα με το οποίο οδηγείται από ένα στόχο στον άλλο χωρίς την ολοκλήρωση κανενός στόχου. Ή θα μπορούσε να είναι ότι αυτός ο συγκεκριμένος στόχος είχε επικριθεί δριμύτατα και ένας άλλος στόχος παρουσιάστηκε σ 'αυτόν.

Ένας από τους Δασκάλους μου συνήθιζε να λέει ότι είναι καλύτερα να ολοκληρώσετε έναν μικρό στόχο από το να φαντασιώνεστε για πολλούς φανταστικούς στόχους.

Αλλάζοντας στόχους πάρα πολύ γρήγορα, χωρίς σοβαρό λόγο, δημιουργείται μια νοητική ζάλη, και ο νους αναπτύσσει μια συνήθεια να μην μένει με κάθε στόχο. Στην Προαιώνια Σοφία, τέτοιοι άνθρωποι ονομάζονται "πεταλούδες".