Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Θέλεις να δεις τον Ιησού Χριστό;

Φωτο:polemiko-imerologio.gr

Φωτο:polemiko-imerologio.gr«Έλα και δες», λέει ο απόστολός Του. Ο Κύριος υποσχέθηκε στους μαθητές Του ότι θα είναι μαζί τους παντοτινά «ως τη συντέ­λεια του κόσμου». Και, πραγματικά, είναι μα­ζί τους μέσα στο άγιο Ευαγγέλιο και στα Μυστήρια της Εκκλησίας. Τον Χριστό δεν Τον βλέπουν όσοι δεν πιστεύουν στο Ευαγγέλιο. Αυτοί δεν Τον βλέπουν, γιατί είναι τυφλωμένοι από την απιστία.
Θέλεις ν’ ακούσεις τον Χριστό; Σου μιλάει με το Ευαγ­γέλιο. Μην περιφρονείς τη σωτήρια φωνή Του. Φύγε μα­κριά από την αμαρτωλή ζωή και άκου με προσοχή τη δι­δασκαλία του, που είναι η αιώνια ζωή.
Θέλεις να σου φανερωθεί ο Χριστός; Ο Ίδιος σε δι­δάσκει πως θα το πετύχεις: «Όποιος κρατά τις εντολές μου και τις εκτελεί, αυτός με αγαπά· κι αυτός που με αγαπά, θα αγαπηθεί από τον Πατέρα μου, κι εγώ θα τον αγαπήσω και θα του φανερώσω τον εαυτό μου».
Φυλάξου από τη φαντασία σου, που μπορεί να σου δημιουργήσει την εντύπωση ότι βλέπεις τον Ιησού Χριστό, ότι Τον αγγίζεις, ότι Τον αγκαλιάζεις. Δεν πρόκειται παρά για μιαν ολέθρια αυταπάτη, ένα μάταιο παιχνίδι υπερη­φάνειας, επάρσεως, αλαζονείας ή, όπως ονομάζεται από τους ασκητικούς συγγραφείς, οιήσεως.

Καμιά φορά, αισθάνεστε ξαφνικά ευτυχισμένος, ανακουφισμένος, χωρίς να ξέρετε το γιατί. Κι όμως αυτό είναι πολύ απλό. Δε σας έτυχε ποτέ, βαδίζοντας στο δρόμο να συναντήσετε κάποιον που σας άρεσε πολύ και στον οποίον στείλατε στο πέρασμα μια σκέψη, ένα ειλικρινές συναίσθημα αγάπης; Αυτό το πρόσωπο ίσως μάλιστα να μη σας είδε καν, δέχτηκε όμως αυτό που του δώσατε έτσι, και σίγουρα αισθάνθηκε εμπλουτισμένο. Ε, λοιπόν, όταν ξαφνικά είστε ευτυχισμένος, σημαίνει ασφαλώς ότι ένας κάτοικος του αόρατου κόσμου, περνώντας από κοντά σας, σας κοίτακε και σας έριξε μια ακτίνα αγάπης που άγγιξε την καρδιά σας.