Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ήταν Άνθρωπος...


Με την πρώτη ματιά έβλεπε κανείς απλώς μια γριούλα…

Έσερνε τα βήματά της στο χιόνι, μόνη, παρατημένη, με σκυμμένο κεφάλι. Όσοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο της πόλης αποτραβούσαν το βλέμμα τους, για να μη… θυμηθούν ότι τα βάσανα και οι πόνοι δε σταματούν όταν γιορτάζουμε Χριστούγεννα. Ένα νέο ζευγάρι μιλούσε και γελούσε με τα χέρια γεμάτα από ψώνια και δώρα και δεν πρόσεξαν τη γριούλα.


Μια μητέρα με δυο παιδιά βιάζονταν να πάνε στο σπίτι της γιαγιάς. Δεν έδωσαν προσοχή. Ένας παπάς είχε το νου του σε ουράνια θέματα και δεν την πρόσεξε.

Αν πρόσεχαν όλοι αυτοί, θα έβλεπαν ότι η γριά δε φορούσε παπούτσια. Περπατούσε ξυπόλητη στον πάγο και το χιόνι. Με τα δυο της χέρια η γριούλα μάζεψε το χωρίς κουμπιά παλτό της στο λαιμό. Φορούσε ένα χρωματιστό φουλάρι στο κεφάλι· σταμάτησε στη στάση σκυφτή και περίμενε το λεωφορείο. Ένας κύριος που κρατούσε μια σοβαρή τσάντα περίμενε κι αυτός στη στάση, αλλά κρατούσε μια απόσταση. Μια κοπέλα περίμενε κι αυτή, κοίταξε πολλές φορές τα πόδια της γριούλας, δε μίλησε. Ήρθε το λεωφορείο και η γριούλα ανέβηκε αργά και με δυσκολία. Κάθισε στο πλαϊνό κάθισμα, αμέσως πίσω από τον οδηγό.

Ο κύριος και η κοπέλα πήγαν βιαστικά προς τα πίσω καθίσματα. Ο άντρας που καθόταν δίπλα στη γριούλα στριφογύριζε στο κάθισμα κι έπαιζε με τα δάχτυλά του. «Γεροντική άνοια», σκέφτηκε. Ο οδηγός είδε τα γυμνά πόδια και σκέφτηκε: «Αυτή η γειτονιά βυθίζεται όλο και πιο πολύ στη φτώχεια. Καλύτερα να με βάλουν στην άλλη γραμμή, της λεωφόρου». Ένα αγοράκι έδειξε τη γριά. «Κοίταξε, μαμά, αυτή η γριούλα είναι ξυπόλυτη». Η μαμά ταράχτηκε και του χτύπησε το χέρι. «Μη δείχνεις τους ανθρώπους, Αντρέα! Δεν είναι ευγενικό να δείχνεις». «Αυτή θα έχει μεγάλα παιδιά», είπε μια κυρία που φορούσε γούνα. «Τα παιδιά της πρέπει να ντρέπονται».

Απώλεια ενέργειας και ασθένεια

Κάθε ασθένεια υποδηλώνει ότι η ενέργειά μας είναι ‘πεσμένη’, η αλλιώς, έχουμε έλλειψη ενέργειας. Όλες οι ασθένειες είναι αποτέλεσμα έλλειψης ψυχικής ενέργειας, από το απλό κρύωμα έως το λουμπάγκο, τον καρκίνο, ακόμα και τα ατυχήματα. Στο φυσικό επίπεδο βέβαια η ασθένεια προκαλείται από την τοξίνωση του οργανισμού, κυρίως από τις λάθος τροφές, που και αυτές ουσιαστικά είναι χαμηλού κραδασμού και αργά η γρήγορα προκαλούν ασθένεια καθώς ρίχνουν την ενέργειά μας. Οι τροφές υψηλού κραδασμού/ενέργειας, όπως τα ωμά φρέσκα λαχανικά και φρούτα, δεν μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια˙ αντίθετα, δίνουν ενέργεια και ζωή στο ενεργειακό και φυσικό σώμα. Οι ζωντανές τροφές μπορούν να θεραπεύσουν ακόμα και προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, των αρθρώσεων ή των οστών, γιατί προκαλούν κάθαρση των τοξινών και ανάπλαση των ιστών. Όλα από το ενεργειακό σώμα ξεκινούν – αν δώσουμε ενέργεια στο ενεργειακό σώμα, θα θεραπευτεί, και αργά ή γρήγορα ή θεραπεία θα ‘κατέβει’ και στο φυσικό σώμα, γιατί το φυσικό σώμα διαμορφώνεται από το ενεργειακό σώμα.
Παραπέρα, το όργανο ή το μέρος του σώματος που νοσεί –και το αντίστοιχο chakra-, θα μας καταδείξει με ακρίβεια το που μάς ‘χτυπά’ η έλλειψη ενέργειας, το που συσσωρεύεται αρνητική ενέργεια, κι επίσης το που έχουμε κατοχές. Κάθε χρόνια ασθένεια δείχνει ότι υπάρχουν κάποιες αστρικές οντότητες στο ενεργειακό πεδίο του ατόμου που απορροφούν τη ζωτικότητα και αργά ή γρήγορα προκαλείται ασθένεια. Φυσικά να επαναλάβω ότι κανείς δεν είναι ‘θύμα’ των οντοτήτων, καθώς ο άνθρωπος τις προσκαλεί στο πεδίο του με τις συνήθειες, τα συναισθήματα και τον τρόπο σκέψης του.

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

[σ.σ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ
ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΙ.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ…  ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΟΣ. ΌΠΩΣ ΟΤΑΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΈΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΥΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΣ. ΑΚΟΜΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΟΜΠΑΣΜΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ, ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ… ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ … ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ… ΈΤΣΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ…]
____________________________
ΣΤΟ ΕΡΓΟ «ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ» ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΥ Α. MEILLET, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ.
Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαρριέρ είχε δηλώσει«Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι µόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της οµιλίας και της γλώσσης, όσο καµία άλλη γλώσσα.»
Ο μεγάλος Γάλλος διαφωτιστής Βολτέρος είχε πει «Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών.»
Ο Γάλλος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Κάρολος Φωριέλ είπε: «Η Ελληνική έχει ομοιογένεια σαν την Γερμανική, είναι όμως πιο πλούσια από αυτήν. Έχει την σαφήνεια της Γαλλικής, έχει όμως μεγαλύτερη ακριβολογία. Είναι πιο ευλύγιστη από την Ιταλική και πολύ πιο αρμονική από την Ισπανική. Έχει δηλαδή ότι χρειάζεται για να θεωρηθεί η ωραιότερη γλώσσα της Ευρώπης.»

ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ – Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

Στις μέρες μας όπου αμφισβητούνται ακόμα και τα αυτονόητα, έχει αρχίσει να ακούγεται η άποψη ότι δεν υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες γλώσσες, αλλά ότι όλες έχουν την ίδια αξία. Αυτό είναι τόσο παράλογο να το πιστεύει κανείς, όσο το να πιστεύει ότι μπορούν σε έναν αγώνα δρόμου όλοι οι δρομείς να τερματίσουν ταυτόχρονα. Κάτι τέτοιο είναι απλά αδύνατον. Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι κάτι πολύ απλό, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με κάτι τόσο πολύπλοκο όσο η γλώσσα. Δηλαδή μπορεί μια γλώσσα πρωτόγονου επιπέδου με 10 διαφορετικές λέξεις να έχει την ίδια αξία με μια γλώσσα τόσο σύνθετη όσο οι σημερινές; Ποιός λογικός άνθρωπος μπορεί να το δεχτεί αυτό; Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι χιμπατζήδες χρησιμοποιούν μια «γλώσσα» με ένα λεξιλόγιο από τριάντα λέξεις-κραυγές.
Σκοπός αυτού του κειμένου δεν είναι να υποβαθμίσει κάποιες γλώσσες, αλλά να αποδείξει με αντικειμενικά κριτήρια ότι δεν έχουν όλες οι γλώσσες την ίδια αξία (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κάθε γλώσσα δεν έχει την αξία της). Υπάρχουν σήμερα περίπου 3.000 διαφορετικές γλώσσες (η πλειοψηφία των οποίων δεν έχει σύστημα γραφής). Είναι σίγουρο ότι κάθε γλώσσα έχει την δική της αξία και πρέπει να αγωνιζόμαστε όλοι ώστε όλες οι γλώσσες να επιβιώσουν. Δυστυχώς πολλές γλώσσες έχουν ήδη εκλείψει και θα εκλείψουν και στο μέλλον, και αυτό είναι πραγματικά μια αμαρτία. Όσο αμαρτία είναι όταν εξαφανίζεται ένα είδος ζώου διότι και η γλώσσα κάτι τέτοιο είναι, ένας «ζωντανός» οργανισμός που εξελίσσεται και είτε επιβιώνει είτε χάνεται. Πρακτική δυστυχώς συνέπεια αυτού είναι να χάνονται σημαντικά κομμάτια της εξέλιξης της ανθρώπινης πορείας, για την οποία δεν έχουμε ιδιαίτερα πολλές γνώσεις.

20 Δεκ 2014

Ο ίδιος ο Θεός στα μάτια ενός παιδιού!

Όσοι έχετε την ευλογία να ανατρέφετε μικρά παιδιά ανοίξτε τα μάτια και τις καρδιές σας σε αυτό που μεταφέρουν, αυτό που σας διδάσκουν! Δείτε τον ίδιο τον Θεό στα μάτια τους! Γιατί γρήγορα η κοινωνία θα φροντίσει να τα δηλητηριάσει εισάγοντάς τα στον κόσμο των ενι-λύκων!
Το να θέλεις ο άλλος να κατανοήσει, είναι εξίσου άτοπο με το να δέρνεις μωρό!
Και εκείνος πονά και διαμαρτύρεται και εσύ είσαι ανόητος! Αν δεν είναι «άνωθεν γεγραμμένο» δεν μπορούν να αντικρύσουν τον Χριστό-Εαυτό! Μόνο τα είδωλα του νου!
*
Το τι βλέπουν οι άλλοι δεν αλλάζει το τι εσύ είσαι!   
Μην κάνεις το λάθος να παίρνεις τους άλλους στα σοβαρά πριν οι ίδιοι πάρουν στα σοβαρά τον εαυτό τους! Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τους βοηθάς! Όχι όμως όπως εκείνοι ζητούν! Αλλά όπως εσύ γνωρίζεις!
*
Οι Ιούδες φιλάνε υπέροχα!
Και πρώτα απ’ όλα: σπάνια εννοούν αυτά που λένε οι άνθρωποι! Αλήθεια, οι μόνοι που με λυπούν είναι οι κλέφτες των λέξεων! Οι Ιούδες που φιλάνε υπέροχα!
Την γέφυρα που ζητάς για το απέναντι, την δημιουργείς εσύ! Χτίζεται μόνο από την μια μεριά! Αφού απέναντι, σε περιμένει ο εαυτός σου που είναι παντού!                                                                  πηγή  ΣΤΕΜΑ