Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

  Ο Θεός εφόσον είναι Αγάπη, είναι επίσης κι ευτυχία


Ο Θεός εφόσον είναι Αγάπη, είναι επίσης κι ευτυχία
1. Η ευτυχία είναι μια ιδιότητα της αγάπης. Δεν γίνεται να είναι ξεχωριστά από αυτήν. Και ούτε μπορεί να βιωθεί εκεί όπου δεν βρίσκεται η αγάπη. Η αγάπη δεν έχει όρια, γιατί βρίσκεται παντού. Άρα και η χαρά βρίσκεται παντού. Και όμως, μπορεί ο νους να το αρνηθεί αυτό και να πιστεύει ότι υπάρχουν κενά στην αγάπη όπου μπορεί να εισέλθει η αμαρτία, φέρνοντας πόνο αντί χαρά. Αυτή η παράξενη πεποίθηση επιθυμεί να περιορίσει την ευτυχία επαναπροσδιορίζοντας την αγάπη ως περιορισμένη, και δημιουργώντας αντίσταση σε αυτό που δεν έχει όρια και κανένα αντίθετο.
2. Τότε ο φόβος συνδέεται με την αγάπη, και τα αποτέλεσμα του γίνονται το κληροδότημα του νου που πιστεύει πως ό,τι έφτιαξε είναι αλήθεια. Αυτές οι εικόνες, χωρίς καμιά πραγματικότητα στ’ αλήθεια, φέρουν μαρτυρίες για τον φόβο προς τον Θεό, ξεχνώντας ότι αφού Εκείνος είναι Αγάπη, πρέπει να είναι και χαρά. Αυτό το βασικό σφάλμα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στην αλήθεια σήμερα, και να διδάξουμε τον εαυτό μας:

Συναισθηματισμοί και θεϊκά συναισθήματα

Οι ανθρώπινοι συναισθηματισμοί είναι υποκατάστατα των θεϊκών συναισθημάτων. Γενικά, όπου υπάρχει έλλειψη Εαυτού, ο άνθρωπος δημιουργεί υποκατάστατα του Εαυτού. Όπου λείπουν τα ευδαιμονικά θεϊκά συναισθήματα, ο άνθρωπος δημιουργεί τεχνητά συναισθήματα ώστε να μπορέσει να βιώσει έστω και λίγη συγκίνηση, να κινηθεί δηλαδή το είναι του, να νιώσει περισσότερα και να ξεφύγει από τη ψυχική αδράνεια και άγνοια.

Σίγουρα οι συναισθηματισμοί είναι μία σκάλα της εξέλιξης που κάνουν τον άνθρωπο πιο ‘άνθρωπο’, όμως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μείνουμε εκεί, καθώς οι συναισθηματισμοί δεν είναι αληθινοί, είναι τεχνητά –και συνήθως βαμπιρικά- φτιαγμένα συναισθήματα.

Με την χαρά, τη λύπη, την συναισθηματική αγάπη, τον ενθουσιασμό, την επιθυμία, τη τρυφερότητα και μια μεγάλη γκάμα γενικά συναισθημάτων, ο άνθρωπος προσπαθεί να δημιουργήσει ενέργεια, να ενεργοποιήσει το συναισθηματικό του κόσμο, ή προσπαθεί να πάρει ενέργεια από το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Οι συναισθηματισμοί είναι αστρικό υλικό, και το αστρικό πεδίο είναι ένα τεχνητό πεδίο, το οποίο καλούμαστε να εξαγνίσουμε πλήρως.

Να θρέφεις το σώμα και το πνεύμα εξίσου

Μια κυρία ήρθε και είπε, "Είμαι πολύ αδύναμη. Μαγειρεύω καλά, η οικογένειά μου είναι ένα αριστούργημα, το σπίτι μου είναι ένα παλάτι, όλα είναι υπέροχα, αλλά δεν έχω ενέργεια". "Ξέρεις", της είπα, "ταΐζεις μόνο ένα μέρος της ύπαρξής σου· το άλλο μέρος είναι πεινασμένο". Αποκρίθηκε,"Τι είναι το άλλο μέρος;" "Το άλλο μέρος ", είπα, "είναι η πνευματική φύση σου. Η πνευματική φύση σου δεν τρώει τίποτα. Κάνεις διαλογισμό;" "Όχι". "Προσεύχεσαι;" "Όχι". "Διαβάζεις σπουδαία, όμορφα βιβλία;" "Όχι, αλλά βλέπω τηλεόραση." "Τι βλέπεις;" "Τους γκάνγκστερ." "Λοιπόν, αυτό είναι ένα άλλο πράγμα. Τρως αυτό το μέρος, το σώμα τρώει, τα συναισθήματα τρώνε και ο νους τρώει, αλλά το πνεύμα μέσα σου είναι πεινασμένο. Όταν το πνεύμα μέσα σου είναι πεινασμένο, θα είσαι εκτός ισορροπίας. Δεν έχεις βιταμίνες. Θα πρέπει να θρέψεις το πνεύμα και να θρέψεις το σώμα. Αν θρέφεις το σώμα και το πνεύμα εξίσου, ωραία, όμορφα, τότε θα είσαι ένα ισορροπημένο ανθρώπινο ον."

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Stories                          πηγή    elenastral