Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015


Οι εσωτερικές ηλικίες του ανθρώπου


Ο Ιππότης και το Άλογο

Οι εσωτερικές ηλικίες του ανθρώπουΌλες οι παραδόσεις της ανθρωπότητας, οι θρησκείες της, οι μεγάλοι σοφοί, ακόμη και η διαίσθηση της πλειοψηφίας των ανθρώπων, συμφωνούν πως ο άνθρωπος είναι ένα Ον αθάνατο που έχει νού, ψυχισμό, ζωτικότητα και βιολογική ύπαρξη. Το αθάνατο μέρος του ανθρώπου το ονομάζουν “Ανώτερο Εγώ” για να το ξεχωρίζουν από το θνητό μέρος που αποτελεί ο νους, ο ψυχισμός, η βιοενέργεια και το φυσικό σώμα. Έτσι, το θνητό μέρος αποτελεί μια τετράδα φορέων, τα λεγόμενα τέσσερα σώματα του “κατώτερου εγώ”. Παραλληλίζουν τότε το “Ανώτερο Εγώ” σαν τον Ιππότη ενώ το “κατώτερο εγώ” αποτελεί το άλογό του. Έτσι, όλη η ζωή αποκτά τη σημασία του Ιππότη που με το υπέροχο δαμασμένο άλογό του ρίχνεται σε δοκιμασίες και περιπέτειες, στο όνομα του Θεού, της Δικαιοσύνης και της Ομορφιάς ή στο όνομα του Βασιλιά του ή της Ντάμας του…

Ερευνώντας τον Άνθρωπο

Οι γιατροί που μελετούν το βιολογικό μας σώμα έχουν μετρήσει τους κύκλους των κυττάρων του και ξέρουν όλα μας τα κύτταρα, εκτός από τα νευρικά, τα οποία αλλάζουν κάθε επτά περίπου χρόνια. Επίσης ξέρουν ότι το πάγκρεας αλλάζει τα κύτταρά του σχεδόν κάθε εικοσιτετράωρο, ενώ τα εγκεφαλικά κύταρα γεννιούνται μέχρι τα δύο μας χρόνια και δεν αντικαθίστανται ποτέ από άλλα.
Οι ψυχολόγοι που μελετούν τον ψυχισμό και τον νου του ανθρώπου μας αποκαλύπτουν ότι ο άνθρωπος μεγαλώνει μέσα από κύκλους και φάσεις της ψυχονοητικής του δομής σε αλληλεπίδραση με τη σωματική του. Έχουν μάλιστα καθορίσει τις λεγόμενες “ηλικίες” και στάδια της ανθρώπινης ζωής με ρυθμούς επταετείς, δεκαετείς, κ.α.
Ακόμη σοφότεροι άνθρωποι, όπως ο Πλάτωνας ή οι εσωτερικές παραδόσεις των πολιτισμών, μας μιλούν για τις εσωτερικές ηλικίες του ανθρώπου που καθορίζονται από τον αριθμό επτά κι από τους συστατικούς αριθμούς του: τέσσερα και τρία. Το τέσσερα συμβολίζει τότε την τετράδα ή “κατώτερο εγώ” ενώ το “τρία” αποτελεί το σύμβολο του “Ανώτερου Εγώ” ή Αθάνατης Ψυχής.
Καθώς οι γιατροί και ψυχολόγοι γίνονται σοφότεροι, πολλές εσωτερικές παραδόσεις αποκαλύπτονται στην ανθρωπότητα. Αυτό μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να ζήσουμε πιο συνειδητά και αρμονικά με τη φύση.
Μια τέτοια ευκαιρία αποτελούν αυτά που εκθέτουμε στη συνέχεια. Αφορούν τις εσωτερικές ηλικίες του ανθρώπου. Αυτές υπακούουν στον αριθμό, αλλά και στον ρυθμό, ακολουθώντας έναν ανώτερο σκοπό και μια μεγαλύτεη δικαιοσύνη. Η αλληλοσυμπλήρωσή τους τις μετατρέπει σε εξαιρετικό εργαλείο αυτογνωσίας, άρα και ευτυχίας.

Μεγάλη Εβδομάδα: οι Επτά μέρες ως τον θρίαμβο της Αγάπης που άλλαξαν τον κόσμο!

Τότε είστε αναστημένοι, όταν θέλετε να κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους! 
Ζεις δυο διαφορετικές υπάρξεις ως εγώ και ως Γιος Θεού!
*
 Άμα σου συμβεί Θεός το ξέρεις! 
Όταν στα μάτια σου κατοικεί ο Θεός δεν θέλεις τίποτα άλλο από το να περπατάς και να μιλάς μαζί του! 
Γίνε δημιουργικός! Όχι αποστάτης της ζωής! Μη θες να σε θαυμάζουν! Να ζεις τον Θεό! Όταν είσαι ερωτευμένος όπως και όταν είσαι χαρούμενος, θαυμάζεις! 
* 
Καθένας έχει τον δάσκαλο που αντιστοιχεί στην συνείδησή του!
Υπάρχουν ψευδοδάσκαλοι γιατί υπάρχουν ψευδομαθητές! Αν ο μαθητής είναι αληθινός θα λυτρώσει και τον εαυτό του και τον ψευδοδάσκαλο! 
Υπάρχουν άνθρωποι-σύννεφα που κρύβουν τον Θεό! 
 *
Κάθε άνθρωπος είναι άγιος, και ζει μαζί με ένα κτήνος!
Το έχει κάνει κατοικίδιο και το εκπαιδεύει! Αυτό είναι το μεγαλύτερο θαύμα! Το κτήνος είναι επικίνδυνο όσο δεν το βλέπεις! Και δεν το διαχωρίζεις από σένα!
Οι προθέσεις σου κινούν την ιστορία σου! 
*     πηγή   ΣΤΕΜΑ

Ο Θεός στο Βάθος της Ύπαρξής μας



Αν η Πραγματικότητα  ήταν «αντίληψη» θα μπορούσε να επιδιωχθεί.
Αν η Φώτιση ήταν «κατάσταση ύπαρξης» θα μπορούσε να κατακτηθεί.
Αν η Αλήθεια ήταν «νοητική σύλληψη» θα μπορούσε να διατυπωθεί.
Αν η Ζωή ήταν απλά «επιθυμία» θα μπορούσε να χειραγωγηθεί.
Αν η υλική ύπαρξη ήταν απλά γεγονότα θα μπορούσε να κατευθυνθεί.
.
Στην πραγματικότητα τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει.
Η Πραγματικότητα Είναι Ασύλληπτη.
Η Φώτιση δεν είναι κάτι που πραγματοποιείται.
Η Αλήθεια δεν είναι λόγια.
Η Ζωή δεν έχει σχέση με επιθυμίες.
Η υλική ύπαρξη είναι περισσότερα από απλά γεγονότα.
.
Πάντα υπάρχει ένα βαθύτερο επίπεδο εμπειρίας από ό,τι συμβαίνει μπροστά στον νου και στα μάτια μας.
Οι Σοφοί αποσύρονται στο Βάθος της Ύπαρξης και Βιώνουν την Αλήθεια της Ύπαρξης.
Η Πραγματικότητα Είναι Αχανής Κενότητα, δεν υπάρχει «κάτι» εδώ.
Η Φώτιση είναι παρούσα εξ’ αρχής, δεν μπορείς να την επιδιώξεις.
Η Αλήθεια είναι «Σιωπή», δεν είναι λόγια.