Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Όταν η ψυχή είναι μόνη με τον εαυτό της, Σωκράτης




«Όταν  η  ψυχή   είναι  μόνη με  τον εαυτό της, τότε  είναι  που μπορεί  να παράγει αιώνιες αλήθειες. Τότε  αυτή  σχετίζεται  με το  αληθινό  και  αιώνιο, και  όχι με το εφήμερο  και προφανές.



Όταν  η  ψυχή , επιστρέφοντας  στον  εαυτό της, στοχάζεται, πηγαίνει  κατευθείαν σε  αυτό που είναι αγνό και  αιώνιο και  αθάνατο και  όμοιο προς  τον εαυτό του, και  σχετιζόμενη  με αυτό, προσχωρεί σε αυτό  όταν είναι μονή της  και δεν παρεμποδιζεται.. Και  τότε  η ψυχή αναπαύεται  από τα  λάθη της, και  βρίσκεται   σε επικοινωνία με εκείνο που είναι  ίδιο προς τον εαυτό του.. 

Και  αυτή η κατάσταση  της  ψυχής  καλείται  σοφία....

Ο καθημερινός άνθρωπος ως ψυχολόγος του εαυτού του

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν έντονο άγχος, δυσθυμία, ‘κατάθλιψη’ έχει την ‘τάση’ να αποδίδει λανθασμένα τις ψυχικές αυτές καταστάσεις, σε έναν ‘προβληματικό εαυτό του’, (μία δυστυχώς ‘κλασικά’ λανθασμένη ‘αυτοδιάγνωση’ που κάνει ο καθημερινός άνθρωπος), και όχι σε επιδράσεις του ξεχωριστού για τον κάθε άνθρωπο περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνει.
clinical-psychologist-PerthΈνα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει την ‘τάση’ να αποδίδει λανθασμένα ορισμένες ψυχικές καταστάσεις, σε έναν ‘προβληματικό εαυτό του’. 
Επιδράσεις τις οποίες δέχονται όλοι οι άνθρωποι από μικρή ηλικία, κατά την οποία διαμορφώνεται η προσωπικότητά μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι το περιβάλλον μας είχε ποτέ πρόθεση να μας βλάψει. Ακόμα και η υπερπροστασία του παιδιού για παράδειγμα, από την οικογένεια, η οποία έχει αμιγώς θετικά κίνητρα, θα μπορούσε να ‘συνδράμει’ στη ‘διαμόρφωση’ μιας π.χ αγχώδους προσωπικότητας.

Ευγνωμοσύνη!!



Είμαι ευτυχισμένος τώρα!!! 

Ξέρεις,
 
δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο,
 
δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικά..
Απλά είμαι ελεύθερος !
Είμαι ελεύθερος γιατί είμαι Ευγνώμων για ότι έχω!
Είμαι ευγνώμων για το φαγητό που τρώω κι είναι πεντανόστιμο!!
Είμαι ευγνώμων για την τέχνη μου!
Είμαι ευγνώμων για τα ρούχα μου!
Είμαι ευγνώμων για την οικογένεια και τους φίλους μου!
 
Είμαι ευγνώμων που είμαι ασφαλής!
Είμαι ευγνώμων γιατί είμαι θεραπευμένος!
Είμαι ευγνώμων γιατί η ζωή μου ομορφαίνει όλο και πιο αληθινά!!
Είμαι ευγνώμων γιατί έχω αγάπη να δώσω!