Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Eγκράτεια συναισθημάτων - Η έκφραση είναι δημιουργία

Η σύγχρονη ψυχολογία έχει κάνει πολύ κακό σε σχέση με την εγκράτεια, λέγοντας "εκφράστε τα συναισθήματά σας, βγάλτε τα έξω" και άλλα τέτοια τραγικά. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι όταν εκφράζουμε κάτι, αυτό δυναμοποιείται και γυρνάει σε μας. Αν είναι θετικό έχει καλώς, αν όμως είναι γκρίνια, θυμός και αρνητικότητα, τότε, καλύτερα να είμαστε πολύ εγκρατείς με αυτά. Η έκφραση είναι δημιουργία. Έτσι πρέπει να προσέχουμε τι δημιουργούμε. Καλύτερα σιωπή από αρνητική δημιουργία (αρνητικό κάρμα δηλαδή).

Όταν βιώνουμε θυμό, έχουμε μια εκπληκτικής δύναμης ενέργεια στα χέρια μας. Αν την εκφράσουμε με τους συνήθεις τρόπους (φωνές, γκρίνια κλπ), τότε πολύ απλά την χάνουμε την ενέργεια αυτή, την διασπείρουμε. Και όχι μόνο τη σπαταλούμε αλλά μολύνουμε τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας, ενώ θα μπορούσαμε με την ίδια ενέργεια να δημιουργήσουμε ομορφιά, συνειδητότητα, αγάπη, έργο θετικό, αρκεί να είμαστε εγκρατείς εκείνη τη στιγμή – η εγκράτεια σε τέτοιες περιπτώσεις φέρνει πολύτιμες μετουσιώσεις, δηλαδή αν συγκρατήσουμε συνειδητά το θυμό ή την αρνητικότητα και δεν την εκδηλώσουμε, θα κάνουμε εκείνη τη στιγμή μεγάλες υπερβάσεις και μεταλλαγές στο είναι μας. Δεν πρέπει ποτέ να αφηνόμαστε.  πηγή elenastral

Απέραντα τα κρυστάλλινα τοπία του Θεού που σου κρύβει ο νους!

Αφού οπωσδήποτε κάτι πρέπει να σκέφτεσαι ας σκεπτοπροσεύχεσαι! Διάλεξε τις λέξεις που ταιριάζουν στην καρδιά σου! Σύντομα θα εξατμιστούν και θα γίνουν φως! 
Ο Θεός επιτρέπει σε όλα τα όντα να αυτοπροσδιοριστούν! Αυτή είναι η ελευθερία τους κάθε στιγμή! Μπορείς να γίνεις αυτό που θα επιλέξεις! 
Μπροστά στην αγάπη του Θεού και ο Εωσφόρος καθηλώνεται... θυμάται...  Γιατί από την αγάπη φτιάχτηκε... Πριν ''αυτονομηθεί"! Όσο κι αν κρατήσει η περιπλάνηση, η άρνηση, η αγάπη θα έχει την τελευταία λέξη, γιατί είχε και την πρώτη! 

Τα Υλικά Των Θαυμάτων

 Φωτογραφία: Το πρόβλημα στη ζωή δεν είναι αν μπορεί να συμβεί μια ανατροπή ενός φαινομένου, αν μπορεί δηλαδή να βιώσουμε ένα θαύμα αλλά το γεγονός ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να πράξουμε όσα είναι απαραίτητα για να συμβεί αυτό.
Παρόλο που οι δράσεις μας ευθύνονται για όσα βιώνουμε, εμείς συνεχίζουμε να αναζητούμε αιτίες κι αφορμές έξω απο μας. Παρόλο που ο εσωτερικός κόσμος του ανθρώπου σκηνοθετεί το σενάριο που ο ίδιος έχει γράψει εν τούτοις εμείς αποκομμένοι απ τον εσωτερικό άνθρωπο πασχίζουμε ν αλλάξουμε τον κόσμο αντί να αλλάξουμε εμάς. Μη κλαδεύετε τις αγριάδες, στις ρίζες βρίσκεται το μυστικό.
Ορίστε η συνταγή , ιδού τα υλικά των θαυμάτων, κοιτάξτε πως μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον μηχανισμό μιας ανατροπής. Μελετήστε τη λίστα με τα συστατικά κι αναρωτηθείτε γιατί βρίσκεστε ακόμη εδώ. Ή μάλλον καλύτερα να μην αναρωτηθείτε τίποτε. Τολμήστε! Επιτέλους τολμήστε ν αλλάξετε μέσα σας. Να αλλάξετε εσείς κι όχι ο κόσμος κι εκείνος θα υπακούσει στη νέα σας εντολή.
Ιδού τα υλικά , ιδού και το άλμα.
1.Κατανόηση του φαινομένου
2.Μετάνοια/αλλαγή
3.Επιθυμία-επιλογή
4.Οραματισμός
5 Πρόθεση
6 Δράση
7 Πίστη-εμπιστοσύνη-υπομονή-επιμονή
8 Εστίαση στο θετικό/ανύψωση δονήσεων
9 Αποστασιοποίηση-παραίτηση-προσποίηση-ευγνωμοσύνη

Απόσπασμα απ το υπό έκδοση βιβλίο μου "Τα μυστικά των θαυμάτων"

Το πρόβλημα στη ζωή δεν είναι αν μπορεί να συμβεί μια ανατροπή ενός φαινομένου, αν μπορεί δηλαδή να βιώσουμε ένα θαύμα αλλά το γεγονός ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να πράξουμε όσα είναι απαραίτητα για να συμβεί αυτό.
 

Παρόλο που οι δράσεις μας ευθύνονται για όσα βιώνουμε, εμείς συνεχίζουμε να αναζητούμε αιτίες κι αφορμές έξω απο μας. 

Αφήστε το πόνο να σας μαστιγώσει αλύπητα δεν είστε Εσείς που πονάτε

Φωτογραφία: Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι ενώ είστε άριστοι σύμβουλοι σε υποθέσεις τρίτων εν τούτοις είναι φορές που παγιδεύεστε σε λάθη όταν πρόκειται να διαχειριστείτε μια δική σας κατάσταση;
Είναι άραγε η βιωματική εμπειρία που έχετε κατακτήσει και διαμέσω αυτής της επιτυχίας μπορείτε να καθοδηγήσετε τους άλλους; Τα λάθη που κάνατε και τώρα αποδεικνύονται για τους άλλους θησαυρός; Αυτά τα λάθη που είναι σαν να μετουσιώσατε τη θλίψη και το πόνο σε αθάνατη σοφία; Μήπως είναι αυτό που η παροιμία λέει: "Όποιος είναι έξω απ το χορό πολλά τραγούδια λέει;" 
Μπορεί να είναι κι όλα αυτά μαζί αλλά το μυστικό βρίσκεται στην αποστασιοποίηση που δείχνετε επειδή όταν πρόκειται για τρίτο πρόσωπο με μαεστρία κρατάτε την ορμή των συναισθημάτων μακριά.Μπορεί ο πόνος να σας χαϊδεύει αλλά δε σας αγγίζει μπορεί ο τυφώνας να μαίνεται γύρω σας αλλά δε σας παρασέρνει.
Αν για λίγο στη δίνη των γεγονότων αφεθείτε θα πάψετε να είστε σύμβουλοι σωστοί γι αυτό αυτός που ξέρει να χορεύει και δε μπαίνει στο χορό ξέρει πολλά τραγούδια.
Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζει ο καθένας τα γεγονότα στη ζωή του όσο σκληρό κι αν ακούγεται, γιατί μόνο ως τρίτος ως αιώνιος παρατηρητής μπορεί να δει καθαρά και ψύχραιμα τη λύση που πάντα είναι ορατή αλλά κρύβεται μέσα στο πόνο.
Αφήστε το πόνο να σας μαστιγώσει αλύπητα δεν είστε Εσείς που πονάτε. Η ψυχή είναι Αθάνατη, Άτρωτη κι Αήττητη αυτό που υποφέρει δεν είστε Εσείς.Ο πόνος είναι ο ερχομός του θανάτου γι αυτό που υποφέρει και γι αυτό αλυχτά προσπαθώντας να σας πείσει ότι πονάτε Εσείς. Αυτό που πονά είναι μια ενεργειακή οντότητα που έχει προσκολληθεί πάνω στην προσωρινή προσωπικότητα κι απομυζά ενέργεια απ τη αντίσταση που προβάλλετε στο πόνο.
Αφήστε το να πεθάνει διατηρώντας το νου καθαρό απερίσπαστοι κι εστιασμένοι στη λύση και στην ελευθερία απ τον εξαγνισμό που ο πόνος θα φέρει. Να θυμάστε ότι όπως  ο πόνος του τοκετού είναι αβάσταχτος αλλά η ζωή που κουβαλάει ως θείο δώρο τον προσπερνά έτσι κάθε φορά που ένας πόνος ξεψυχά έρχεται ως ανταμοιβή η ζωή μετά.
Επειδή τίποτε δε μπορεί να σκοτώσει τη ψυχή πάντα γίνεται πιο δυνατή! Υπομείνετε στωικά ως αποστασιοποιημένοι παρατηρητές κάθε γεγονός και θα απολαύσετε τα έπαθλα της ζωής.Μη σκέφτεστε αν είναι δύσκολο και φυσικά είναι δύσκολο αφού και το δώρο της σοφίας είναι ανεκτίμητο. Εύκολες νίκες κι ακριβά βραβεία δε ταιριάζουν. Για ένα παράδοξο όμως λόγο όλα φαντάζουν εύκολα από "μακριά". Μείνετε "μακριά" κι όλα θα γίνουν εύκολα και  μην ενδίδετε στη παγίδα του πόνου που κάτι "ξένο" από Σας τον προκαλεί, αφήστε τον να περάσει και θα περάσει και ποτέ δε θα ξαναπεράσει. 

 Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι ενώ είστε άριστοι σύμβουλοι σε υποθέσεις τρίτων εν τούτοις είναι φορές που παγιδεύεστε σε λάθη όταν πρόκειται να διαχειριστείτε μια δική σας κατάσταση;
 

Είναι άραγε η βιωματική εμπειρία που έχετε κατακτήσει και διαμέσω αυτής της επιτυχίας μπορείτε να καθοδηγήσετε τους άλλους; 

Τα λάθη που κάνατε και τώρα αποδεικνύονται για τους άλλους θησαυρός; 

Αυτά τα λάθη που είναι σαν να μετουσιώσατε τη θλίψη και το πόνο σε αθάνατη σοφία; 

Μήπως είναι αυτό που η παροιμία λέει: "Όποιος είναι έξω απ το χορό πολλά τραγούδια λέει;"