Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Εισαγωγή στην Αυτογνωσία

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυτογνωσία
Τι είναι Γνώση
  Γνώση είναι το αποτέλεσμα της Θεϊκής ικανότητας του ανθρώπου να μαθαίνει και να κατανοεί τον κόσμο. Είναι μία έμφυτη λειτουργία, με δυνατότητες καλλιέργειας και εξέλιξης. Η απίστευτη ανάπτυξη του πολιτισμού και των επιστημών, στις πιο διαφορετικές κατευθύνσεις, είναι προϊόν της ικανότητας μάθησης.
  Από φιλοσοφική άποψη η Γνώση δεν αφορά την απόκτηση ταχείας και ευρείας πληροφόρησης για τα πράγματα που μας περιβάλλουν, αλλά την σοφία και την ευφυΐα που πρέπει να αναπτύξει ο άνθρωπος στην προσπάθεια της εσωτερικής του ανακάλυψης.
  Από τα αρχαία χρόνια η Γνώση έχει δοθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους-κλειδιά, για να βγάζει τον άνθρωπο από τα αδιέξοδα του και να τον βοηθάει να διαπιστώνει προσωπικά ο ίδιος την ανάπτυξή του.
  Μεγάλοι φιλόσοφοι και μυημένοι έχουν εμφανιστεί στην ανθρωπότητα με τον σκοπό αυτό. Όλοι οι μεγάλοι Δάσκαλοι ήταν και είναι οι φάροι του ανθρώπινου πνεύματος, κάτοχοι μιας σοφίας σπάνια κατανοητής από τον κοινό άνθρωπο. Η Γνώση εμφανίζεται κάθε φορά που η ανθρωπότητα έχει χάσει κάθε προσανατολισμό στον δρόμο της ζωής.
  Αλλάζει μορφή, όνομα και εκδήλωση και προσαρμόζεται στα δεδομένα της κάθε εποχής. Π.χ. Ο Σουφισμός στην Αραβία, η Γιόγκα στην Ινδία, η Φιλοκαλία για τους Χριστιανούς Μοναχούς κλπ.
  Όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί και τα φιλοσοφικά ρεύματα την έχουν σαν αρχή τους. Ο πυρήνας όλων των θρησκειών αναφέρεται στην προσπάθεια του ανθρώπου να κατακτήσει την ψυχή του μέσω της Γνώσης.