Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ψυχονευρώσεις

Η ψυχονεύρωση είναι μια σοβαρή ασθένεια η οποία εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες. Αναπτύσσεται πολύ αργά, αρχίζοντας μερικές φορές στην εφηβεία και εξελισσόμενη πλήρως στην εμμηνόπαυση. Οι κυριότεροι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτήν την ασθένεια είναι σεξουαλικής φύσης, στους οποίους περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι: βιασμός, αφροδίσια νοσήματα, ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αποβολή, αχαλίνωτο σεξ, εξαπάτηση και ψέματα που σχετίζονται με το σεξ, δυστυχισμένος γάμος, απώλεια της εμπιστοσύνης μεταξύ των συντρόφων και παράνομες σχέσεις. Οι αρνητικές εντυπώσεις απ’ όλες αυτές τις εμπειρίες συσσωρεύονται και οδηγούν τη γυναίκα σε όλο και βαθύτερα επίπεδα ψυχονεύρωσης.

Η ψυχονεύρωση, στον εσωτερικό ορισμό της, είναι μια κατάσταση στην οποία υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στις σκέψεις, στα συναισθήματα και στις πίστεις ενός ατόμου και στην έκφρασή του στη ζωή. Στη σύγκρουση αυτή εμπλέκονται παράγοντες όπως οι προσδοκίες και οι απογοητεύσεις, οι προσληφθείσες θετικές εικόνες και η μη χρησιμότητά τους στη ζωή του ατόμου, και ορθά κίνητρα που οδηγούν σε απογοητεύσεις. Βιολογικά η ψυχονεύρωση είναι μια κατάσταση σύγκρουσης ανάμεσα στο αστρικό, στο νοητικό και στο φυσικό σώμα συνδυασμένη με μια έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στις ναντί (αιθερικά νεύρα) και στο νευρικό σύστημα.

Η ψυχονεύρωση είναι ένα φαινόμενο στο οποίο η γυναίκα γίνεται νευρική, παράξενη, ευερέθιστη, αναξιόπιστη, πονηρή, επινοητική, πειρακτική, παραπλανητική, ασυνεπής στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις της και ευμετάβλητη στη διάθεσή της. Μερικές φορές είναι δύσκολο να την πλησιάσεις, άλλες φορές είναι εύκολη σε κάθε σεξουαλική επίθεση.

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΕΣ ΡΗΣΕΙΣ

Δέν τα λένε όλα σε όλους.
'' Ού τα πάντα τοις πάσι ρητά ''
Να μη βαδίζεις στους εύκολους δρόμους.
'' Τας λεωφόρους μη βαδίζειν ''
Να διαλέγεις τον άριστο βίο.
'' Βίον αιρείσθαι τον άριστον ''
Δύσκολο να βαδίζεις πολλούς συγχρόνως δρόμους του βίου.
'' Χαλεπόν πολλάς οδούς άμα του βίου βαδίζειν ''
Αμοίραστα όλα να τα έχετε όλοι.
'' Αδιανέμητα πάντα πάντες κατέχετε ''
Να κρύβεις την αλήθεια είναι σαν να θάβεις χρυσάφι.
'' Σιγάν την αλήθειαν χρυσόν εστι θάπτειν ''
Να μη λες με πολλά λόγια λίγα πράγματα, αλλά με λίγα λόγια πολλά.
'' Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ` εν ολίγοις πολλά ''