Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Βρίσκοντας εν Θεώ το νόημα της ζωής

Vriskontas-tis-zois-to-noima-#LiaInVivo


Πάντα πίστευα πως ζωή δίχως νόημα είναι μία ζωή χαμένη. Το γνωρίζουν όμως αυτό όλοι οι άνθρωποι; Αισθάνονται ανικανοποίητοι όταν η ζωή τους δεν έχει νόημα; Ή μήπως δεν έχουμε όλοι  την αντίληψη για να αναζητήσουμε το νόημα στη ζωή;
Αυτές κι άλλες διάφορες μα πάντα σχετικές με το νόημα της ζωής αναζητήσεις θα προσπαθήσω να εντυπώσω σήμερα σε τούτη τη σελίδα, αποτυπώνοντας τις σκέψεις και τις γνώσεις μου, ενημερώνοντας και συνάμα αφυπνίζοντας. Ας δούμε μαζί λοιπόν φίλοι μου, που θα βρούμε της ζωής μας το νόημα:

Βρίσκοντας το νόημα της ζωής

Δυο κόσμοι μας περιβάλλουν, σε δυο κόσμους μέσα ζούμε: Στον Υλικό (Φυσικό) Κόσμο και στον Πνευματικό. Ο δεύτερος είναι ατέρμονος και ο πρώτος προσωρινός.
Καθήκον του ανθρώπου είναι, μέσα σε αυτούς τους δύο κόσμους να εντοπίσει το νόημα της ύπαρξής του ώστε να μπορέσει να βρει τον φυσικό του προορισμό, τον σκοπό του δηλαδή ώστε να μην περιφέρει εαυτόν άσκοπα.

Ο άνθρωπος που βρίσκει το νόημα της ζωής του στον Υλικό Κόσμο, βασανίζεται από άγχος και διλήμματα, ευχαριστιέται ελάχιστα και βρίσκεται συνεχώς σε μία αναζήτηση της ευτυχίας, πέφτει συχνά σε τέλματα και μέσα του κυριαρχεί μία διαρκής επανάσταση. Σκοπός του είναι να αποκτά όλο και περισσότερα υλικά πράγματα γιατί έτσι αισθάνεται πως θα ολοκληρωθεί, τα θέλω του όμως ποτέ δεν τελειώνουν κι έτσι βρίσκεται να στριφογυρίζει σε μία δίνη όπου τα πάντα τον εγκαταλείπουν δυστυχή και θλιμμένο.

Ο δε άνθρωπος που βρίσκει το νόημα της ζωής του στον Πνευματικό Κόσμο, ανακαλύπτει τη βαθύτητα εννοιών και συναισθημάτων που άλλοι γύρω του δεν αντιλαμβάνονται, νιώθει ευκολότερα ευτυχισμένος και η ζωή του έχει μία ήρεμη δυναμική, έναν σκοπό, κι έναν προορισμό που μοιάζουν να έχουν διάρκεια ακόμη κι όταν έρχεται το τέλος της φυσικής του ύπαρξης με τον θάνατο.