Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ποιος αντέχει την ενέργεια που παράγει η απουσία του πόνου

"Ο πόνος και όλα όσα γνωρίζουν οι άνθρωποι... δίνουν νόημα στη ζωή τους.
Τους κάνουν να πιστεύουν ότι είναι ζωντανοί."
Είχα το χρόνο να αναλογιστώ για πολύ καιρό αυτές τις λέξεις. 

Μήνες τώρα, βίωνα στο πετσί μου το πόσο παράδοξη ήταν η ανθρώπινη κατάσταση...
Στις καταστάσεις γαλήνης, χαράς, απουσίας κάθε οδύνης, ο άνθρωπος νιώθει να εκμηδενίζεται. Κάποτε ο Dreamer μου είχε πει, ότι μια κατάσταση χαράς ,
 δεν μπορεί να βιωθεί από την ανθρωπότητα έτσι όπως είναι...

Ντάνιελ Μίτελ: Η ενθύμηση του αληθινού μας εαυτού

Ντάνιελ Μίτελ: Η ενθύμηση του αληθινού μας εαυτούΗ Εναλλακτική Δράση σας παρουσιάζει έναν από τους πλέον γνωστούς δασκάλους διαλογισμού στον κόσμο, τον Ντάνιελ Μίτελ. Ο Ντάνιελ Μίτελ ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να «εμπνεύσει τον κόσμο να μετατοπιστεί από τη βία στην ειρήνη και από το θυμό στην αγάπη», όπως λέει ο ίδιος. Πως το καταφέρνει αυτό; Μέσω ειδικών τεχνικών και διαλογισμών που οδηγούν τον άνθρωπο να μετατοπίσει τη δημιουργική του δύναμη από το νου στην καρδιά.
Σε λίγο διάστημα ο Ντάνιελ Μίτελ θα βρίσκεται στην Ελλάδα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.
Τη συνέντευξη πήρε η Δήμητρα Τσακίρογλου.
Ντάνιελ, διδάσκεις τους μαθητές να ζουν από την Καρδιά. Όταν μιλάς για την Καρδιά, σε τι αναφέρεσαι συγκεκριμένα;
Μέσα στο φυσικό όργανο της καρδιάς, υπάρχει ένας ιδιαίτερος χώρος όπου μπορούμε να μετακινήσουμε το πνεύμα μας και να ζούμε κυριολεκτικά από εκεί.
Οι ιερές γραφές, συμπεριλαμβανομένων της Βίβλου, των Ουπανισάδων και του Πεντάτευχου, κάνουν υπαινικτικές αναφορές στον χώρο αυτόν και γνωρίζουμε ότι όλοι όσοι βαδίζουν τον δρόμο της πραγμάτωσης του Θεού χρησιμοποιούν συνειδητά τον χώρο αυτόν μέσα στην καρδιά ως τρόπος ζωής και δημιουργίας. Ο χώρος αυτός είναι ουσιαστικά ο οίκος μας και όταν αρχίσουμε να αισθανόμαστε και να πράττουμε μέσα από την Καρδιά, δεν υπάρχει γυρισμός! Το να είναι η ανθρωπότητα στην Καρδιά είναι ένα φυσικό, αλλά και ισχυρό, βήμα εξέλιξης!
Γιατί έχει σημασία να δημιουργούμε συγκεκριμένα από την Καρδιά

Η κατανόηση νικά την προσπάθεια! Γιατί είναι υπέρτερη!

Πόσο δυστυχισμένος θα πρέπει να είσαι για να νιώθεις την ανάγκη να κάνεις δυστυχισμένους τους άλλους...
Πολεμιστές του Φωτός είναι όλοι όσοι πολεμάνε μέσα τους αυτό που δεν είναι! 
*
Προσευχή είναι όταν μιλάς στον Θεό! Διαλογισμός, όταν τον ακούς!
Δεν βρίσκομαι κάτω από κανένα άλλο νόμο εκτός από του Θεού!
Μαθήματα θαυμάτων
Σήμερα ας ανοίξουμε τα κανάλια του Θεού προς Εκείνον, και ας αφήσουμε την Θέλησή Του να επεκταθεί μέσα από εμάς προς Αυτόν! Έτσι αυξάνεται εσαεί η δημιουργία!
Μαθήματα θαυμάτων

Η ΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Το ότι η έννοια της ύλης δεν είναι κάτι το απτό και αντικειμενικά ορισμένο αλλά έξω από την εποπτεία των ανθρώπινων αισθήσεων, το διατύπωσαν πρώτοι οι αρχαίοι Έλληνες της κλασικής περιόδου.
Ο Αναξίμανδρος θεωρεί ότι αρχικά υπήρχε μια πρωταρχική υλική ουσία, έξω από την εποπτεία των ανθρώπινων αισθήσεων η οποία ήταν αθάνατη, και ανώλεθρη. Από την ουσία αυτή δημιουργείται η υλική αντικειμενική πραγματικότητα η οποία αφού διατρέξει έναν κύκλο ζωής επιστρέφει σ’ αυτήν. Την πρωταρχική αυτή ουσία την ταύτισε με την έννοια του απείρου.

«Ξέχασε αυτό που σε πόνεσε, κοίτα μπροστά»


mourning
Όσοι από εμάς έχουμε ζήσει ένα θάνατο ή ένα χωρισμό παρατηρήσαμε ίσως το εξής: οι περισσότεροι άνθρωποι που μας πλησιάζουν προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε ότι μας συνέβη, όσο πιο γρήγορα γίνεται, και να προχωρήσουμε «μπροστά».
H συμβουλή αυτή συνοδεύεται και από κάποιες βοηθητικές συστάσεις αυτής της κεντρικής ιδέας: «βγάλε τα μαύρα», «πρέπει να γυρίσεις πίσω στους κανονικούς σου ρυθμούς», «φτιάξε ξανά τη ζωή σου, όσο πιο γρήγορα γίνεται», «μη μένεις μόνος σου».