Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

επένδυση στον εαυτό

Έχουμε συνηθίσει να δεσμευόμαστε με ανθρώπους και καταστάσεις που μας ταλαιπωρούν. Ποτέ δεν είναι αργά να επενδύσουμε σε μια υγιή διαδικασία. Να αφοσιωθούμε σε μη ψυχοφθόρες καταστάσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ψυχοθεραπεία: επένδυση στον εαυτό | Αγγελική ΚουτελιάΠολλές φορές είναι πιο εύκολο να καλύψουμε τις εσωτερικές μας ανάγκες και αγωνίες με επιλογές εφήμερης διάρκειας, αλλά άμεσης δράσης. Μια δύσκολη συναισθηματικά περίοδος μπορεί να «συγκαλυφθεί» με αγορές ή με κατανάλωση αλκοόλ, φαγητού κτλ. Η προσωρινή ανακούφιση από τον ψυχικό πόνο προσδίδει ένα αίσθημα ικανοποίησης, όμως για να υπάρξει ψυχική μετακίνηση χρειάζεται χρόνος και δουλειά. Είναι πολύ πιο απλό να ξεδώσουμε πχ ψωνίζοντας, σε μια περίπτωση χωρισμού, από το να μιλήσουμε για τα συναισθήματά μας και να ξεδιπλώσουμε τις σκέψεις μας.
Είναι λογικό να μας φοβίζει το τι θα αποκαλυφθεί, άλλωστε γι΄αυτό και το αποσιωπούμε με διάφορες αμυντικές διεργασίες. Παρόλα αυτά είναι ακόμα πιο ψυχοφθόρο να απωθούμε διαρκώς δυσεπίλυτα τραύματα. Έχουμε συνηθίσει να δεσμευόμαστε με ανθρώπους και καταστάσεις που μας ταλαιπωρούν. Ποτέ δεν είναι αργά να επενδύσουμε σε μια υγιή διαδικασία. Να αφοσιωθούμε σε μη ψυχοφθόρες καταστάσεις.