Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ -Άϊβανχωφ-




Έχουμε ένα φυσικό σώμα που αποτελείται από όργανα. Αυτό το ξέρουν ακόμη και τα μωρά: ρωτήστε τα πού είναι τα μάτια τους, θα σας τα δείξουν και το στόμα τους, τ' αυτιά τους, η μύτη τους, οι μικρές τους γάμπες, θα σας τα δείξουν επίσης. Αργότερα, στο σχολείο, μαθαίνουν ότι ο άνθρωπος έχει πέντε αισθήσεις (την όραση, την όσφρηση, την ακοή, τη γεύση και την αφή), κι ότι η καθεμιά έχει καθορισμένες λειτουργίες: η λειτουργία και τα αισθήματα της αφής, δεν είναι τα ίδια όπως της γεύσης και της όρασης, κτλ.

Όλες οι σχέσεις του ανθρώπου με τον κόσμο βασίζονται πάνω στις πέντε αισθήσεις, γι' αυτό ζητάει να επωφεληθεί όσο περισσότερο γίνεται από τις δυνατότητές τους, και προπαντός να πολλαπλασιάσει τα αισθήματα που του παρέχουν τα μάτια του, τ' αυτιά του, το δέρμα του κτλ... Μεταξύ των αισθημάτων, μερικά είναι περισσότερο ή λιγότερο αναγκαία και περισσότερο ή λιγότερο έντονα. Ας πάρουμε τη γεύση:


ποιος θα αρνηθεί τα αισθήματα που μας δίνει η γεύση, προπαντός, όταν γευόμαστε ένα γεύμα; Και η αφή... Όταν ένας άντρας και μια γυναίκα χαϊδεύονται, δοκιμάζουν αισθήσεις μεγάλης έντασης• μάλιστα λένε, ότι η σεξουαλική ευχαρίστηση δίνει τα πιο δυνατά αισθήματα, πράγμα που είναι εξάλλου πολύ αμφίβολο. Γενικά, ναι, αυτό είναι αλήθεια, αλλά όχι για όλους: μερικοί καλλιτέχνες, προικισμένοι με μια μεγάλη ευαισθησία της όρασης ή της ακοής, δοκιμάζουν τις πιο έντονες εντυπώσεις, χάρη στα χρώματα και στους ήχους, πολύ περισσότερο παρά με τη σεξουαλική πράξη, που συχνά τους αφήνει αδιάφορους και κρύους.

Αφύπνιση και Προσωπική Δύναμη




Ξέρετε ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ πνευματικής αφύπνισης και εσωτερικής δύναμης;

Φτάνοντας το άτομο σε μια υψηλότερη κατάσταση συνειδητότητας, παύει να φοβάται. Καθώς εξελίσσεται και αφυπνίζεται, μπορεί και τιμάει κάθε μέρα όλο και περισσότερο τον κόσμο έξω από τον εαυτό του, αλλά υπάρχει πραγματικά κάτι πολύ απλό κι όμως βαθύ που συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια, και όταν το καταλάβει και το εφαρμόσει στην αφύπνισή του, μπορεί να εξελιχθεί πολύ πιο γρήγορα.

Όταν κοιμόμαστε πνευματικά και βρισκόμαστε σε χαμηλότερες καταστάσεις συνειδητότητας, διώχνουμε ασυνείδητα την εσωτερική μας δύναμη μακριά, ενώ καθώς ‘ξυπνάμε’ και προχωράμε σε υψηλότερες καταστάσεις συνειδητότητας αρχίζουμε να γινόμαστε κύριοι της δύναμής μας. Γνωρίζοντάς το αυτό επιταχύνουμε την αφύπνιση απλά με το να μην επιτρέπουμε να μας αφαιρούν τη δύναμή μας.

Πώς διώχνουμε τη δύναμή μας μακριά;
Στις χαμηλότερες καταστάσεις συνειδητότητας διώχνετε τη δύναμή σας μακριά κάθε φορά που διώχνετε την ενέργειά σας μακριά, αντιδρώντας αρνητικά σε κάποιον ή κάτι. Κάθε φορά που κατηγορείτε τον έξω κόσμο για οτιδήποτε, διώχνετε τη δύναμή σας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι κάθε φορά που διαπληκτίζεστε, επιπλήττετε ή επικρίνετε, διώχνετε τη δύναμη σας μακριά.

Η μάθηση χωρίς την γνώση του Εαυτού οδηγεί σε χάος

Εκείνοι που δεν έχουν Αυτογνωσία, παρά τις εγκυκλοπαιδικές τους γνώσεις, λέγονται άνθρωποι πλανημένοι. Η μάθηση χωρίς την γνώση του Εαυτού οδηγεί σε χάος. Η μάθηση χωρίς την γνώση του Εαυτού οδηγεί σε ήττα
Ο Αδάμ και η Εύα εξορίστηκαν απ’ την Εδέμ γιατί έφαγαν απ’ το δέντρο που ήταν κάτω απ’ τον έλεγχο του Διαβόλου. Αυτό ήταν το δέντρο της “γνώσης”. Προσπάθησαν να μάθουν μέσα από τον λάθος δρόμο. Η γνώση δεν βρίσκεται έξω από τον εαυτό μας· εκεί είναι που προσπαθεί να μας παραπλανήσει ο Διάβολος.

Και οι  κακόμοιροι Αδάμ και Εύα μέχρι σήμερα περιπλανώνται και θέλουν να ξαναμπούν στην Εδέμ με το να προσπαθούν ν’ αυξήσουν τις πληροφορίες και την επιστήμη του χειρισμού των νόμων και των αρχών της ύλης του σύμπαντος.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Psyche & Psychism    πηγή elenastral

Μπορείς να χαρίζεις το γέλιο σου στον άχαρο κόσμο;

Όλα τα προβλήματα έχουν μια αιτία: το εγώ! Την ψευδαίσθηση του χωρισμού 
Αν ζούσες την ανατολή και την δύση του ήλιου δεν θα αναζητούσες νόημα στην μέρα σου! 
Τα μάτια αφηγούνται σε άπειρες εκδοχές όλη την εξαίσια περιπέτεια του να είσαι άνθρωπος!  Μόνο  με σεβασμό αξίζει να κοιτάζεις τα ανθρώπινα μάτια! 
*
Όλο το ζητούμενο είναι να λειτουργήσει η καρδιά! Σ' αυτή την θεία Λειτουργία ιερείς είναι και όλοι οι καλλιτέχνες! 
Η σιωπή αλλά και η άγια μουσική, από τον αμανέ μέχρι τον Μπαχ είναι αγωγοί συγκίνησης που δονεί μέσα από την καρδιά το πνεύμα! Δηλαδή την Ζωή σε όλο και υψηλότερο τόνο μέσα μας! 
Να επιδιώκεις εμπειρίες φωτός! Καθαρό νερό! Η θάλασσα το βουνό ένα λουλούδι είναι οι συγκλονιστικότερες Σχολές του Πνεύματος