Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Τι να κάνετε όταν σας κατακλύζουν οι αρνητικές σκέψεις

5 συνήθειες που απομακρύνουν την αρνητική σκέψηΟι αρνητικές σκέψεις δεν εξυπηρετούν απολύτως κανένα σκοπό. Επιπλέον, πρέπει να πούμε ότι ο αρνητικός τρόπος σκέψης δεν έχει καμία σχέση με το πώς είστε σαν άνθρωπος. Οι τοξικές σκέψεις δεν σας χαρακτηρίζουν και δεν καθορίζουν το πεπρωμένο σας. Εμείς είμαστε αυτοί που καθορίζουμε τη δύναμη της κάθε αρνητικής σκέψης. Δυστυχώς, συχνά παραχωρούμε σε αυτή πολύ χώρο και αξία και αυτό μπορεί να μας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.
Ο Βούδας είπε κάποτε ότι «ο χειρότερος εχθρός σου δεν μπορεί να σε βλάψει τόσο όσο οι ίδιες σου οι σκέψεις». Και οι κακές σκέψεις μπορεί να έχουν πολλές φορές την τάση να παρεισφρέουν παντού, αφύλαχτες και ανεξέλεγκτες.

5 τρόποι επαναπροσδιορισμού των σκέψεών σας

1. Παρατηρήστε τη σκέψη

Καθίστε σε μια θέση στο πίσω μέρος του νου σου και απλά παρατηρήστε την αρνητική σκέψη. Οι αρνητικές σκέψεις αποτελούν σε γενικά πλαίσια ένα προϊόν γνωστικών διαστρεβλώσεων ή παράλογων μοτίβων σκέψης, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους τους ψυχολόγους και ψυχιάτρους. Δεν χρειάζεστε ψυχοθεραπεία ή φαρμακευτική αγωγή- απλά πρέπει να εντοπίσετε μια σκέψη και να τη δείτε να εξαλείφεται, να διασκορπίζεται.