Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Τεχνητή ζωή - Ο επίπλαστος κόσμος του εγωισμού


Για να γίνουμε ‘φυσικοί’ άνθρωποι, να λειτουργούμε δηλαδή τον εαυτό μας βάσει της αλήθειας μας, δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς έχουμε συσσωρεύσει ανά τους αιώνες πολλά ‘κελύφη’ εγωισμών και ψευδαισθήσεων. Δημιουργήσαμε και υιοθετήσαμε συμπεριφορές και τρόπους σκέψης τεχνητούς, επηρεασμένους από φόβους, λάθος ιδέες και προκαταλήψεις.

Το να γίνει ξανά κανείς φυσικός άνθρωπος, είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, που θέλει επαναστατικό πνεύμα και ανάκτηση της Κοινής Λογικής που έχει εκλείψει στις μέρες μας. Ζούμε ο καθένας στο νοητικό του κλουβί, που είναι γεμάτο φαντασιοπληξίες, επιθυμίες, αφύσικες συνήθειες, τεχνητές ιδέες για το τι είναι ζωή, ένα σύνθετο και κομπλεξικό τρόπο σκέψης, νοοτροπίες που είναι αποτέλεσμα πλύσης εγκεφάλου, κληρονομημένες συμπεριφορές και, φυσικά, επηρεασμό από τον καταιγισμό εντυπώσεων των media.

Ο καθένας στις μέρες μας δημιουργεί ένα σωρό τεχνητές ιδέες και νοοτροπίες για να υπερασπίσει τις επιθυμίες του και όσα του προσφέρουν ηδονή. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει φόβος – νομίζουμε δηλαδή ότι αν απαρνηθούμε μια συνήθεια ή μια ιδέα, θα κινδυνέψουμε σε κάποιο επίπεδο. Όπως όλοι οι φόβοι όμως, και αυτός ο φόβος είναι ψέμα.

Η αποκοπή μας από τη φύση, το ότι ζούμε εγκλωβισμένοι σε τσιμεντένιες κατοικίες μακριά από το έδαφος, αποκομμένοι από τις ενέργειες της φύσης, το ότι τρώμε τεχνητές, επεξεργασμένες τροφές, το ότι βάζουμε στο σώμα μας συνθετικά χημικά, μας απομάκρυνε από τη φύση και την αλήθεια μας. Αυτή η απομάκρυνση δημιουργεί ασυνείδητα μεγάλο φόβο επιβίωσης στον άνθρωπο, τον οποίο προσπαθεί να κατασιγάσει με τον βαμπιρισμό, δηλαδή με το πολύ φαγητό, το σεξ, τις σχέσεις, τον καταναλωτισμό, τις διασκεδάσεις, καταντώντας ένα αχόρταγο, άρρωστο κι ανικανοποίητο ον. Η ασθένεια πλέον δεν είναι η εξαίρεση παρά ο κανόνας – ο περισσότερος κόσμος πάσχει από χρόνιες ασθένειες, τις οποίες τείνει να θεωρεί ότι είναι ‘φυσικές’ κι αυτονόητες! Τα σώματά μας έχουν γίνει κι αυτά τεχνητά, με πολλά στρώματα τοξινών από λάθος τροφές και χημικά. Έχουν γίνει και τα σώματά μας ‘πλαστικά’… Αλλά νους και σώμα πάνε μαζί – αν ο νους τρέφει τεχνητές και τοξικές σκέψεις, οι συνήθειες του ατόμου θα είναι ανάλογες. Και το αντίστροφο, αν οι συνήθειες του σώματος και η διατροφή είναι τοξικές, και ο νους θα γίνει τεχνητός και τοξικός/αρνητικός.