Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016


Η ειρήνη είναι αναμφίβολα κοινή επιθυμία πολλών ανθρώπων, ίσως της συντριπτικής πλειοψηφίας. Όταν είχαν προσκαλέσει τη Μητέρα Τερέζα να συμμετάσχει σε μια αντιπολεμική διαδήλωση, είχε αρνηθεί και είχε πει «Καλέστε με όταν θα κάνετε μια διαδήλωση υπέρ της Ειρήνης». Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι ήθελε να πει.
Για να πετύχουμε την παγκόσμια ειρήνη πρέπει να ξεκινήσουμε από μέσα μαςΤο ζήτημα όμως είναι ότι και αντιπολεμικές διαδηλώσεις έχουν γίνει πολλές και υπέρ της ειρήνης έχουν γίνει ακόμα περισσότερες. Κατά καιρούς έχουν γίνει ακόμα και παγκόσμιοι συντονισμοί για την ειρήνη με εκατομμύρια συμμετέχοντες από κάθε άκρη του κόσμου. Βλέποντας την κατάσταση όμως σήμερα στη Μέση Ανατολή αλλά και την οικονομική κατάσταση σε όλο τον πλανήτη, μπορούμε να διαπιστώσουμε εύκολα ότι μετά από 70 χρόνια ειρήνης (σχετικής), ο άνθρωπος είναι πάλι έτοιμος να συγκρουστεί.
Τι είναι αυτό που μας διαφεύγει; Γιατί ενώ σχεδόν όλοι επιθυμούμε την ειρήνη δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε; Οι θεωρίες είναι πολλές και ξεκινούν από σκοτεινά κέντρα εξουσίας που ελέγχουν τον πλανήτη μέχρι ότι αυτή είναι η φύση του ανθρώπου όπως είχε πει και ο Ηράκλειτος «Πόλεμος Πατήρ Πάντων».