Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

20 αποφθέγματα απ' τον "Αλχημιστή" για να βρείτε τη δύναμη να κυνηγήσετε τα όνειρά σας

20 αποφθέγματα από τον «Αλχημιστή» για να βρείτε τη δύναμη να κυνηγήσετε τα όνειρά σας
Αν και δεν έγινε επιτυχία αμέσως μετά την έκδοσή του, ο «Αλχημιστής» κατάφερε να γίνει το καλύτερο και δημοφιλ
έστερο βιβλίο αυτο-βοήθειας. Συχνά χαρακτηρίζεται ως «ένα θαυμάσιο παραμύθι, μια μεταφορά της ζωής» ή «μία γοητευτική ιστορία» και έχει μεταφραστεί σε πάνω από 70 γλώσσες.
Ο Paulo Coelho μάς διηγείται την ιστορία ενός Ανδαλουσιανού νεαρού βοσκού που ξεκινά ένα ταξίδι σε αναζήτηση ενός επίγειου θησαυρού στις Αιγυπτιακές πυραμίδες, αφού βλέπει ένα επαναλαμβανόμενο όνειρο – μία προφητεία, όπως το ερμηνεύει ένας Ρομά μάντης. Η περιπέτεια του νεαρού βοσκού τελειώνει έχοντας αποκτήσει περισσότερα πλούτη απ’ όσα εκείνος ήλπιζε ποτέ.
Το κύριο θέμα του «Αλχημιστή» είναι η ανακάλυψη του πεπρωμένου του καθενός μας. Το ταξίδι του βοσκού μάς διδάσκει να ακολουθούμε την καρδιά και τα όνειρά μας. Χρειάζεται πάντα να δράττουμε των ευκαιριών που η ζωή μας προσφέρει στη διάρκεια της πορείας μας προς ένα σκοπό: να βρούμε αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους. Από το μυθιστόρημα, λοιπόν, που ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει τόσους ανθρώπους, ο «Αλχημιστής» και τα σημαντικότερα αποφθέγματά του θα σας βοηθήσουν να ζήσετε τα όνειρά σας.

20 αποφθέγματα από τον «Αλχημιστή» για να βρείτε τη δύναμη να κυνηγήσετε τα όνειρά σας

1. «Και όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το καταφέρεις»
2. «Κάποιος αγαπιέται, επειδή πολύ απλά αγαπιέται. Δεν χρειάζεται να υπάρχει λόγος για να αγαπάς»