Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

7 τρόποι να αντιμετωπίζετε τις αρνητικές καταστάσεις

Να σταματάτε για να δίνετε μιαν άλλη κατεύθυνση στις σκέψεις σας
Αρχίσατε μία εργασία και ξαφνικά βλέπετε ότι την αρχίσατε ενώ ήσασταν ταραγμένος... Μόλις θα το παρατηρήσετε αυτό, σταματήστε αμέσως! "Αν δεν σταματήσε­τε, θα εξακολουθείτε έπ’ αόριστον μ' αυτή την ταραχή χω­ρίς να μπορείτε να σταματήσετε. Λοιπόν, διακόψτε την εργασία σας και μετά ξαναρχίστε μ’ έναν άλλο ρυθμό. Ή νέα κατάσταση θα διαιωνιστεί με τη σειρά της.
Γιατί, όταν κάποιος έχει οργιστεί, αναποδογυρίζει όλα τα αντικείμενα, έκτυπα τις πόρτες, σκοντάφτει στα έπιπλο; Γιατί θέλει να απαλλαγή από αυτή τη δύναμη που δεν ξέ­ρει πώς να δαμάσει. Όσο όμως κινείται, τόσο είναι υποχρεωμένος να κινείται. Πρέπει λοιπόν να κάνει το αντίθε­το. να σταματήσει εντελώς να κινείται για μία στιγμή, και μετά να εξακολουθήσει την εργασία του.
Υποθέστε τώρα ότι αυτή ή ταραχή σας συμβαίνει ενώ βαδίζετε στο δρόμο. Αφού εξακολουθείτε και βαδίζετε ή ταραχή δεν σταματά, πρέπει λοιπόν να σταματήσετε! Αλ­λά για να μη σας δουν οι περαστικοί, σταματήστε π.χ. μπροστά σε μία κίτρινα ενός καταστήματος, κάνοντας δήθεν ό­τι κοιτάζετε κάτι. Και εδώ, προσπαθήστε να λύσετε το πρό­βλημα πού είναι η πηγή τής ταραχής αβάς. Αφού διακόψατε την κίνησή σας, μπορείτε να δώσετε μιαν άλλη κατεύ­θυνση στη σκέψη σας.

Να διαλύεις σύννεφα με τη σκέψη