Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Τα 6 επίπεδα υψηλότερης συνειδητότητας:Πώς να κάνετε την αλλαγή


Τα 6 επίπεδα υψηλότερης συνειδητότητας: Πώς να κάνετε την αλλαγήΗ υψηλή συνειδητότητα είναι μια κατάσταση ανεπτυγμένης επίγνωσης και αντίληψης, κατά την οποία ένα άτομο έχει βαθύτερη κατανόηση της φύσης της πραγματικότητας, του εαυτού και των διάφορων πνευματικών εκφάνσεων της ζωής, που παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην προσωπική εξέλιξη και ψυχολογική ανάπτυξή του. Καθώς προχωράτε από το ένα επίπεδο στο άλλο, θα επιτυγχάνετε μεγάλα άλματα προς την πλήρη αυτό – συνειδητοποίηση και τέλος προς την αφύπνιση.
Η ζωή σας είναι ένα ταξίδι από το ασυνείδητο στην υψηλότερη συνειδητότητα. Εδώ, θα μιλήσουμε για τα 6 επίπεδα υψηλότερης συνειδητότητας μέσα από τα οποία μπορείτε στο πέρασμα της ζωής σας να κινηθείτε, φτάνοντας στο υψηλότερο, στο «η ζωή είναι εσείς».

1ο επίπεδο υψηλής συνειδητότητας: Η ζωή συμβαίνει σε εσάς

Για ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας θα έχετε μάλλον ζήσει όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, νιώθοντας ότι η ζωή απλά σας συμβαίνει. Είναι τόσο μεγάλη και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν γνωρίζουμε πραγματικά τι θα μας συμβεί στη συνέχεια. Ξυπνάτε ένα πρωί και η καρδιά σας είναι ελαφριά και χαρούμενη και την επόμενη μέρα νιώθετε βαριά ή σας συμβαίνουν δυσάρεστα γεγονότα. Ο εργοδότης σας απολύει, η γρίπη σας ρίχνει στο κρεβάτι, άνθρωποι σας απορρίπτουν, κάθε μέρα μεγαλώνετε και ο θάνατος πλησιάζει.
Επομένως, είναι κατανοητό ότι όσο πιο ασυνείδητα λειτουργείτε, τόσο πιο συχνά θα νιώθετε θύματα της ζωής σας. Όταν ζείτε με την πεποίθηση ότι η ζωή συμβαίνει σε εσάς, συχνά την αντιλαμβάνεστε ως πιθανή απειλή.

2ο επίπεδο υψηλής συνειδητότητας: Η ζωή συμβαίνει από εσάς

Όταν γίνεται πολύ δυσβάσταχτο το να ζείτε με τόση έλλειψη δύναμης, εξελίσσετε την πεποίθηση ότι η ζωή συμβαίνει από εσάς. Αντί να είστε το θύμα της, πιστεύετε ότι μπορείτε να ελέγξετε τη ζωή. Αυτό μπορεί να σας προσφέρει μια σπουδαία αίσθηση προσωπικής δύναμης. Είναι ένα απαραίτητο βήμα για να βγείτε από το προηγούμενο πρώτο βήμα της θυματοποίησης, αλλά πολλές φορές οι άνθρωποι παγιδευόμαστε και στο δεύτερο επίπεδο.

Τα συναισθήματα και οι σκέψεις συμβαίνουν μέσα σε εμάς,όχι σε εμάς!


Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όλα τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν. Κανένα συναίσθημα δεν μένει για πάντα στο σώμα μας.
Τα συναισθήματα και οι σκέψεις συμβαίνουν μέσα σε εμάς όχι σε εμάς!Σε όλη μας τη ζωή έχουν εμφανιστεί χιλιάδες φορές διάφορα συναισθήματα, τα οποία όλα έχουν φύγει. Μπορεί κάποια να έρχονται πιο συχνά από κάποια άλλα, αλλά αυτό οφείλεται στο μηχανισμό της ταύτισης και των ανεπίγνωστων σκέψεων που πιστεύαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι λένε την αλήθεια.
Γνωρίζοντας ποια είναι η πραγματική μας φύση και ότι κάθε φορά που εμφανίζεται και εξαφανίζεται ένα συναίσθημα δεν εξαφανιζόμαστε κι εμείς μαζί του, θα μας είναι πιο εύκολο να παραμείνουμε σταθεροί στη θέση του παρατηρητή που παρατηρεί το συναίσθημα, αντί να προσκολληθούμε στο συναίσθημα και να αρχίσουμε να το δυναμώνουμε με διάφορες αρνητικές σκέψεις.
Η επίπτωση της επίγνωσης στο σώμα μέσα από αυτή τη στάση είναι πολύ βαθιά: μαθαίνουμε να μην αντιλαμβανόμαστε το σώμα ως ένα συμπαγές αντικείμενο, αλλά ως μεμονωμένες εμπειρίες (αισθήσεις) που έρχονται και φεύγουν. Με άλλα λόγια, διαλύουμε βιωματικά την πεποίθηση που λέει “εγώ είμαι αυτό το σώμα” και την αντικαθιστούμε με την επίγνωση.
Τα συναισθήματα, όπως και οι σκέψεις και οι πέντε αισθήσεις, είναι φαινόμενα που συμβαίνουν μέσα μας, όχι σε εμάς. Αυτή η διάκριση είναι πολύ σημαντική.