Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Μια "άλλη" αντίληψη για τον χωρόχρονο …[ Ο ασφαλής χώρος ]



Όταν αναφερόμαστε στον χώρο ή στον τόπο, ο νους μας αντιλαμβάνεται και καταλαβαίνει  το περιβάλλον που βρισκόμαστε, την τοποθεσία, τον κήπο, ή το δωμάτιο, τον δρόμο ή την πλατεία που πιθανά να βρισκόμαστε με το φυσικό μας σώμα  εκείνη την στιγμή.

10 αλλαγές που αξίζει να κάνετε στο δρόμο προς την αφύπνιση

10 αλλαγές που αξίζει να κάνετε στο δρόμο προς την αφύπνιση

1) Αποκαταστήστε τη σχέση σας με τους γονείς και την οικογένειά σας
Είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε αναδρομή στην παιδική ηλικία και τα νεανικά μας χρόνια και να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα. Πολλοί από μας είχαμε βαθιά τραύματα στα παιδικά μας χρόνια και χρειάζεται πολλή προσοχή προκειμένου να μην μας δεσμεύουν πλέον σε παλιά πρότυπα ερμηνείας του κόσμου γύρω μας.

7 σημάδια ότι χρειαζόμαστε ψυχολόγο



Όλοι γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ψυχοπαθολογικές διαταραχές χρειάζονται ψυχολογική και ψυχιατρική βοήθεια. Αλλά από όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, τα ήπια ψυχολογικά προβλήματα, ποιες είναι αυτές που πραγματικά χρειάζονται ένα ψυχολόγο;

Αν και σίγουρα δεν χρειάζεται σε κάθε φάση θλίψης, στρες ή συγκρούσεων να τρέχουμε στον ψυχολόγο, υπάρχουν κάποια σημάδια που προμηνύουν ότι η βοήθεια του/της θα ήταν πολύ χρήσιμη. Και όσο πιο γρήγορα εντοπίσουμε και αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που μας δυσκολεύει, τόσο λιγότερο χρόνο και ενέργεια θα χρειαστούμε ώστε να το λύσουμε. Τα παρακάτω είναι 7 σημάδια που μας δείχνουν ότι μια επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ζήσουμε μια πιο όμορφη και ισορροπημένη ζωή.


Κάρδαμο: 20 εκπληκτικά οφέλη για την υγεία


Κάρδαμο: 20 εκπληκτικά οφέλη για την υγεία1. Βοηθά την πέψη. Το κάρδαμο είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα βότανα για την ανακούφιση από τους στομαχόπονους, τα αέρια, τα οξέα του στομάχου, τη ναυτία, τον εμετό, την καούρα, τα φουσκώματα και άλλα. Αποτελεί μια εξαιρετική λύση αν έχετε φάει πάρα πολύ και χρειάζεστε κάτι για να ανακουφιστείτε από το φούσκωμα. Πολτοποιείστε 3 σπόρους κάρδαμου και μια μικρή ποσότητα τζίντζερ και φτιάξτε ένα ρόφημα για να καταπραΰνετε τη δυσπεψία.

"Αντιεξουσιαστικός" Χριστιανικός λόγος δ΄


Λόγοι της δια Χριστόν Σαλής Αγίας Μαρίας Σκομπτσόβα (+1945)
Οι δια Χριστόν σαλοί ήταν οι άγιοι της ελευθερίας Οι δια Χριστόν σαλοί ήταν οι άγιοι της ελευθερίας.

Η θετική σκέψη από μόνη της δεν βοηθάει στην επίγνωση παρά μόνον η υπέρβαση της σκέψης


Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πανάκεια η φιλοσοφία της θετικής σκέψης και η προτροπή μετατροπής από τον άνθρωπο όλων των αρνητικών του  σκέψεων σε θετικές. Έχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία που έχουν γίνει ευπώλητα και περιγράφουν πως με τη βοήθεια της θετικής σκέψης θα αλλάξουμε τη ζωή μας εντυπωσιακά, πως θα οδηγηθούμε από την αποτυχία στην επιτυχία και από την δυστυχία στην ευτυχία. Από την ανούσια, μουντή καθημερινότητα θα περάσουμε σ' έναν κόσμο φωτεινό, όπου όλα θα μας χαμογελούν καθώς εμείς θα τα παρακινούμε να μας χαμογελάσουν και θα ανακαλύψουμε ότι δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορούμε να καταφέρουμε αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά και να μάθουμε να σκεφτόμαστε θετικά.

Πως να αντιμετωπίζουμε τις επιθέσεις

Πάντα να προσπαθείτε να αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε επίθεση από το επίπεδο της ψυχής ώστε να αποτρέπετε τον εκνευρισμό. Για παράδειγμα, εάν κάποιος σας κάνει κάτι, μην αντιδράτε μηχανικά. Εάν κάποιος σας χτυπήσει, μην τον χτυπήσετε. Εάν κάποιος σας πει μια αισχρή κουβέντα, μην την επαναλάβετε. Εάν κάποιος σκέφτεται κακά για εσάς, μην αντιδράτε. Εάν είστε εγκλωβισμένοι σε μηχανιστική δράση και αντίδραση γίνεστε μια μηχανή, αλλά εάν σταματήσετε για ένα λεπτό και ανεβάσετε το νου σας στο επίπεδο της ψυχής και κοιτάξετε βαθιά και σιωπηλά και έξυπνα, τότε μπορείτε να υπερνικήσετε τα βέλη που σας ρίχνουν. Μην ανέχεστε οι άνθρωποι να σας διατρυπούν την αύρα. Αποσυρθείτε στον Εαυτό σας. Αυτή είναι μια πάρα πολύ σημαντική τεχνική.
-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Esoteric Science of Healing  πηγή elenastral