Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η υπευθυνότητα αποτελεί το θεμέλιο των νόμων της επιτυχίας, της ευτυχίας, της υγείας και της ευημερίας

Η υπευθυνότητα αποτελεί το θεμέλιο των νόμων της επιτυχίας, της ευτυχίας, της υγείας και της ευημερίας. Ένας ανεύθυνος άνθρωπος είναι ένας άνθρωπος της αποτυχίας. Ένας ανεύθυνος άνθρωπος είναι το πιο δυστυχισμένο άτομο. Δεν μπορεί να είναι επιτυχής· δεν μπορεί να είναι ακόμη και υγιής. Η υγεία εξαρτάται από το αίσθημα ευθύνης.

Πιστεύουμε ότι αυτά τα πράγματα είναι αφηρημένες ιδέες και δεν χωράνε στην καθημερινή μας ζωή, αλλά πραγματικά χωράνε. Εάν είστε πραγματικά υπεύθυνοι, εάν έχετε και νιώθετε την αίσθηση της ευθύνης, μπορείτε να δείτε πώς κυκλοφορούν οι ενέργειες στο σύστημα σας. Κάθε φορά που ενεργείτε ανεύθυνα, βραχυκυκλώνετε την ενέργειά σας. Αν παρακολουθείτε τον εαυτό σας, θα τα ξέρετε αυτά τα πράγματα. Δεν θα χρειάζεται καν να διαβάσετε γι 'αυτά, επειδή μπορείτε να τα δείτε και να τα ζήσετε.

Ο πόθος των Μυροφόρων...


Εαν κάτι συγκινούσε και συγκινεί τον Χριστό, ήταν οι ερωτικές υπάρξεις. Εκείνες που έχουν καρδιά. Όπως μας ζητάει η πείρα των ασκητών, των βαθιά ερωτευμένων μετά του Νυμφίου Χριστού. "Εαν έχεις καρδιά μπορείς να σωθείς..."  Ο Ιησούς αγαπάει τις ψυχές που δεν φοβούνται την ζωή, που ζουν, πάλλονται, υπάρχουν, νιώθουν, πάσχουν, αισθάνονται τον πόνο, την χαρά, το πένθος, τον έρωτα και την αγάπη. Οι Μυροφόρες είναι οι πρώτες που βλέπουν τον Αναστημένο Χριστό, γιατί είχαν έντονο πόθο για Εκείνον. Θέλουν με όλη την ύπαρξης τους, την συνάντηση μαζί Του. Είχαν την αγάπη που ξεπερνάει τον φόβο και τις ανασφάλειες, τις δικαιολογίες και τις προφάσεις. Οι Μυροφόρες γυναίκες είχαν την καρδιά εκείνη που όταν αγαπάει δεν ξέρει να υπολογίζει παρά μονάχα να δίνει.....

                          ΠΗΓΗ   π.λίβυος 

Δεν υπάρχει τίποτα που να μην αλλάζει!

Ο νους -ατομικός και συλλογικός- που μπορεί να αρρωσταίνει, μπορεί και να θεραπεύεται!
Αυτός που θέλει να θεραπευτεί, θεραπεύει! Αυτός που θέλει να βοηθηθεί, βοηθάει! Η αποτελεσματικότερη ψυχοθεραπεία είναι η προσφορά στον κόσμο!
*
Αν αναζητάς εδώ κι εκεί είσαι ειδωλολάτρης! Έχεις πολλούς θεούς!
Αυτός που έχει συναντήσει τον πνευματικό του οδηγό -ον συνδεδεμένο με τον Ζώντα Θεό- επικεντρώνεται, κατατίθεται και δέχεται να οδηγηθεί κατά το θείο θέλημα! Όχι κατά την άποψή του! Ούτε με τους όρους του!
*
Μετάνοια σημαίνει είμαι καινούργιος!

Η υγεία προέρχεται από τη χαρά της καρδιάς σας

Όταν η καρδιά σας είναι πραγματικά χαρούμενη, είστε πραγματικά υγιείς. Η υγεία προέρχεται από τη χαρά της καρδιάς σας. Αυτό είναι πραγματική χημεία, φυσική, βιολογία. Είναι πραγματική επιστήμη. Πηγαίνετε στα νοσοκομεία και στα άσυλα. Μπορείτε να δείτε τους ανθρώπους και να τους μιλήσετε. Δεν έχουν χαρά. Μια στιγμή χαράς καταστρέφει πραγματικά ό, τι δεν είναι υγιές στην συνειδητότητα και στο σώμα σας. Προσπαθήστε να είστε χαρούμενοι.

Έχετε χαρά; Εάν δεν έχετε χαρά, αυτό σημαίνει ότι δεν ζείτε σωστά. Αυτό είναι. Γιατί τα πουλιά τραγουδούν; Είναι επειδή αισθάνονται πως δεν κάνουν κάτι λάθος. Οι κακοί άνθρωποι δεν μπορεί να τραγουδήσουν. Το τραγούδι είναι ένα μεγάλο μυστήριο.

Η χαρά δεν μπορεί να επιτευχθεί αν η καρδιά σας δεν είναι καθαρή. Όταν βλέπετε ότι σήμερα δεν είστε χαρούμενοι, γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι γιατί κλέψατε κάτι από την αγορά. Πουλήσατε ναρκωτικά και δεν μπορείτε να είστε χαρούμενοι. Όταν παραβαίνετε το νόμο, δεν μπορείτε να είστε χαρούμενοι. Προδίδετε τους φίλους σας. Δεν μπορείτε να είστε χαρούμενοι. Αν κάνετε κάτι λάθος, που η καρδιά σας λέει ότι είναι λάθος, δεν μπορείτε να έχετε χαρά. Για να έχετε χαρά θα πρέπει να διορθώσετε την καρδιά σας και τη συμπεριφορά σας.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.1                 πηγή    elenastral