Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ο Δεκάλογος του ανθρώπου που βαδίζει την Οδό

Δεν υπάρχουν Δάσκαλοι, με την έννοια του θεϊκού όντος, του «μεσολαβητή», του παντογνώστη, κλπ… Υπάρχουν μόνο αδελφοί εκπαιδευτές που έχουν προηγηθεί στην Οδό που μπορούν να μας βοηθήσουν… όπως κι εμείς σαν αδελφοί εκπαιδευτές μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς που «έρχονται» μετά… έτσι είναι στην Παράδοσή μας.

Φρόντισε να έχεις πάντα ένα ήσυχο μέρος, στο σπίτι σου, στην εξοχή, στο βουνό, στη θάλασσα, στο δάσος, όπου θα μπορείς να καθίσεις ήσυχος, ή να κάνεις περίπατο, μακριά από τις δραστηριότητες των ανθρώπων, και τον θόρυβο του κόσμου.
Αναζήτησε πάντα Φίλους που πορεύονται την Οδό, που πορεύονται τον ίδιο δρόμο με σένα, Φίλους που μπορείς να εμπιστευτείς και να σε εμπιστευτούν.
Να παίρνεις μόνο την τροφή που θα σε κρατάει υγιή και δυνατό και στις ποσότητες που χρειάζεσαι… απόφυγε αν μπορείς τις σάρκες των ζώων με τις οποίες τρέφονται οι άνθρωποι… προτίμησε φυσικά βότανα κι όχι τα ποτά των ανθρώπων…
Να μελετάς πάντα τις ορθές διδασκαλίες των σοφών ανθρώπων, όλων των παραδόσεων, όλων των θρησκειών, όλων των φιλοσοφιών… όλοι, κάτι έχουν να σου πουν… να θυμάσαι μόνο πως τα σοφότερα λόγια θα τα ακούσεις Μέσα σου, στην Σιωπή.