Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τι είναι η Αφύπνιση

του  Έκχαρτ Τόλλε
Από τους αρχαίους χρόνους, ο όρος αφύπνιση έχει χρησιμοποιηθεί ως μεταφορά για να δείξει τον μετασχηματισμό της ανθρώπινης συνειδητότητας. Υπάρχουν παραβολές στην Καινή Διαθήκη που μιλάνε για τη σημασία του να είσαι ξύπνιος, να μην «κοιμάσαι» πνευματικά. Η λέξη Βούδας προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη Budh, που σημαίνει "να είναι ξύπνιος". Έτσι, η λέξη ‘Βούδας’ δεν είναι ένα όνομα, δεν είναι ένα πρόσωπο, αλλά μια κατάσταση συνειδητότητας: της αφυπνισμένης συνειδητότητας. Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι άνθρωποι είναι δυνητικά σε θέση να ζουν σε μια κατάσταση συνειδητότητας η οποία, συγκρινόμενη με την ‘αφυπνισμένη’, μοιάζει σαν το άτομο να κοιμάται ή να ονειρεύεται. Γι 'αυτό μερικές πνευματικές διδασκαλίες χρησιμοποιούν όρους όπως «κοινά μοιραζόμενη ψευδαίσθηση» ή «καθολική ύπνωση» όταν περιγράφουν την φυσιολογική ανθρώπινη ύπαρξη. Διαλέξτε οποιοδήποτε βιβλίο ιστορίας, κι εγώ προτείνω να ξεκινήσετε με τη μελέτη του 20ου αιώνα, και θα διαπιστώσετε ότι ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του είδους μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός εφιάλτη ή μιας παράλογης παραίσθησης.

Εσύ επιλέγεις τη ζωή σου…


Εσύ είσαι ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο θα περάσεις κάθε στιγμή της υπόλοιπης ζωής σου, ζώντας τη ζωή που έχτισες με την κάθε σου επιλογή. Για το παρελθόν δε θα σου πω, καθώς ήταν μία σειρά από διαδοχικές στιγμές που πάει, χάθηκε. Θα σου πω όμως για το παρόν και για εσένα.
Εσύ επιλέγεις τη ζωή σου…Πολλές φορές οι άνθρωποι νιώθουν εγκλωβισμένοι σε μία πραγματικότητα που νομίζουν πως ποτέ δεν επέλεξαν. Αρνούνται κάθε είδους συμμετοχή στα όσα αρνητικά τους συμβαίνουν, επιρρίπτοντας ευθύνες μόνο σε τρίτους.Έχουμε μάθει να αφηνόμαστε μοιρολατρικά στη ζωή και όταν αυτή αρχίσει να μας πνίγει νομίζουμε πως φταίει η κακή τύχη μας, η αδικία ή η κακία των ανθρώπων. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
Οι εξωγενείς καταστάσεις, οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, αδιαμφισβήτητα αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τη διαμόρφωση της ζωής μας. Κανένας όμως από αυτούς δεν είναι αρκετά ισχυρός, ώστε να προκαθορίσει ένα μοτίβο ζωής στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι απλά να υπάρχουμε. Κάθε αποτυχία ή επιτυχία, κάθε χαρά και κάθε πόνος, καμία αξία δεν έχουν ανεξάρτητα από εμάς. Εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές αλλά και οι σεναριογράφοι της ζωής μας, και μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να επιλέξουμε ποια θα είναι η αντίδρασή μας στους ανεξάρτητους, εξωτερικούς παράγοντες.

Η υγεία αυξάνει την χαρά σας και η χαρά αυξάνει την υγεία σας

Η υγεία αυξάνει την χαρά σας και η χαρά αυξάνει την υγεία σας. Προσπαθήστε να είστε υγιείς. Είναι τόσο ωραίο αίσθημα να είστε υγιείς και να κάνετε πράγματα για τους άλλους.
 
Η υγεία είναι πολύ σημαντική και η υγεία σχετίζεται με αυτές τις συσσωρευμένες στιγμές στη ζωή σας που είχατε χαρά. Εάν οι συσσωρευμένες στιγμές είναι στιγμές που ενοχλούν την συνείδησή σας ή είναι αρνητικές σκέψεις και λέξεις και πράξεις, όταν αυτές οι στιγμές συσσωρευτούν, σας χτυπούν δυσμενώς.
 
Αυξήστε τις στιγμές της χαράς σας. Μην παγιδεύεστε σε πράγματα που εξαντλούν την χαρά σας. Για παράδειγμα, το να λέτε ψέματα για κάποιον, εξαντλεί την χαρά σας. Η διαβολή, η προδοσία, το μίσος, ο χειρισμός και η εκμετάλλευση, σας αφαιρούν την χαρά. Έτσι χάνετε το πιο πολύτιμο στοιχείο της φύσης σας.
 

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Happiness, Joy & Bliss            πηγή   elenastral