Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Θέατρα ελέγχου - Ρόλοι με τους οποίους προσπαθούμε να πάρουμε ενέργεια

Μαύρος μάγος γίνεται κάνεις όταν παίζει 'ρόλους' με τους οποίους προσπαθεί να πάρει απ' τους άλλους και όχι να δώσει.

Υπάρχουν πολλές καθημερινές ασυνείδητες και συνειδητές τεχνικές που πράττουν οι άνθρωποι ώστε να πάρουν ενέργεια απ' τους άλλους. Το βιβλίο Ουράνια Προφητεία έχει μία ωραία κατηγοριοποίηση αυτών των ρολών και είναι 4:

Ο ένας είναι ο τύπος του 'θύματος', όπου το άτομο που προσπαθεί με τεχνικές του τύπου 'λυπηθείτε με το κακόμοιρο' ή 'εγώ ο αδικημένος' κλπ, να πάρει την προσοχή απ' τους άλλους και άρα την ενέργεια. Συχνά οι ασθενείς έχουν τέτοια συμπεριφορά.

Μέτα είναι ο τύπος του απόμακρου, που με το να μη μιλάει πολύ ή να παίζει τον αδιάφορο ή να φεύγει (ώστε να πάμε από πίσω του και να τον ρωτήσουμε 'τι έχεις') προσπαθεί να πάρει την προσοχή και άρα την ενέργεια των άλλων.

Μην λες στον Θεό ότι έχεις ένα μεγάλο πρόβλημα αλλά στο πρόβλημα ότι έχεις έναν μεγάλο Θεό!

Αποφάσισε να μην χρειάζεσαι πια σκληρά μαθήματα! Ας είναι αρκετή η αγάπη! Για όλα!
*
Το αόρατο μαγνητόφωνο!
Το σύμπαν καταγράφει κάθε σκέψη μας, λέει ο Έμετ Φοξ! Είναι η ταινία που παίζεται σε μας από τον νόμο της Ύπαρξης! Το πεπρωμένο μας! Το τίμημα της ελευθερίας να υφίστασαι τις πράξεις (γιατί οι σκέψεις πράξεις είναι) και τις επιλογές σου! Και να ήταν και επιλογές! Ένα ασυνείδητο μουρμουρητό είναι!
*
Past is dust
Ο κόσμος που βλέπεις κι αγγίζεις αυτή ακριβώς την στιγμή, είναι η υλοποίηση όλων όσα υπήρξες… Τίποτα δεν θα μπορούσε να συμβεί στην ζωή σου, αν δεν είχε πρώτα λάβει την συγκατάθεση μέσα στις σκέψεις σου… Ο κόσμος είναι σκόνη! Φύσα την να σκορπιστεί!
Σχολή των Θεών
*
Αγάπη σημαίνει ομορφαίνω τον κόσμο! 
Ο Χριστός έδωσε τον ορισμό του Θεού! Και μας είπε ότι ο Θεός είναι αγάπη! Μέσα από τους άπειρους ορισμούς που θα μπορούσε να δώσει, διάλεξε την αγάπη, καθώς η αγάπη εκφράζει τον πυρήνα της θεϊκής ποιότητας! «Ο Θεός αγάπη εστί!»  πηγή  ΣΤΕΜΑ
*

Συναισθηματική πειθαρχεία: Πώς να ελέγχεις θυμό, νεύρα και ένταση


Μερικές φορές τα συναισθήματα μας συνεπαίρνουν σε βαθμό που δεν μπορούμε να τα ξεπεράσουμε ή να τα ελέγξουμε και ευχόμαστε να υπήρχε κάποιος τρόπος να τα δαμάσουμε. Ο τρόπος αυτός υπάρχει! Σύμφωνα με τον Δρ Charles C. Manz, ειδικό σε θέματα ηγεσίας, δε χρειάζεται να είναι κανείς στο έλεος των συναισθημάτων του: όχι μόνο μπορούμε να τα δαμάσουμε, αλλά και να τα κατευθύνουμε σε εποικοδομητικά κανάλια. Αυτή η ικανότητα να επιλέγουμε το πώς αισθανόμαστε ονομάζεται «συναισθηματική πειθαρχία».

Ενδυνάμωση της ψυχικής ενέργειας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να ενδυναμώσουμε την ψυχική μας ενέργεια είναι να αναγνωρίσουμε το γεγονός, που ίσως και να φαίνεται απίθανο, ότι μπορούμε να επιλέξουμε το πώς αισθανόμαστε. Όπως γνωρίζουμε, τα συναισθήματα είναι δυνάμεις μεγάλης έντασης, αφού δεν καθορίζουν απλώς το πώς αισθανόμαστε, αλλά και το πώς σκεφτόμαστε και το τι αποφάσεις παίρνουμε.