Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η αντικειμενική πραγματικότητα δεν υπάρχει!

"Αν η πραγματικότητα του κόσμου δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια δευτερεύουσα πραγματικότητα, και αυτό που υπάρχει δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ολογραφική δίνη συχνοτήτων, και αν ακόμα ο εγκέφαλος είναι μόνο ένα ολόγραμμα που επιλέγει μερικές από τις συχνότητες αυτές μετασχηματίζοντάς τις σε αισθητικές αντιλήψεις, τι μένει από την αντικειμενική πραγματικότητα; Με απλά λόγια δεν μένει τίποτα, η αντικειμενική πραγματικότητα δεν υπάρχει!"
*
Μπορείς να κοιτάξεις τον κόσμο για μια μέρα, μια ώρα, μια στιγμή σαν Χριστός; Να μην κρίνεις αλλά να ευλογείς;
Ένας διδάσκαλος, ο Χριστός! Γιατί μόνο η θεϊκή αγάπη μπορεί να διδάξει τον άνθρωπο!
Τόσο απλό! Κράτα τον νου σου μέσα στην καρδιά σου! "Καρδιακό νου" τον αποκαλούν οι γεροντάδες μας στο Άγιον Όρος!

Επικοινωνία κι εγωισμός

Σε κάποιες περιπτώσεις είναι σχεδόν αδύνατον να επικοινωνήσει κανείς με ορισμένα άτομα. Πολύς εγωισμός, ματαιοδοξία, φόβος και μίσος τούς αποτρέπουν απ’ το ν’ ανοιχτούν για επικοινωνία. Οι επιπτώσεις των βλαβερών πράξεών τους στην αύρα τους ειδικά δημιουργούν σκλήρυνση και αμβλύνουν την συνείδησή τους.

Κάποιοι άνθρωποι, πριν ξεκινήσουν την επικοινωνία, προσπαθούν να πληγώσουν και να εξευτελίσουν το άλλο πρόσωπο, αλλά αυτή η τεχνική δεν δουλεύει. Όσο πληγώνουμε ο ένας τον άλλον, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε αληθινή επικοινωνία. Κάθε πληγωμένο αίσθημα μετατρέπεται σε πεδίο νέων εμποδίων μέχρι κάποιος να έχει ειλικρίνεια και καθαρή συνείδηση.