Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Το θεμέλιο της ύπαρξης μας.....[κβαντική]



Η επιστημονική σκέψη και  παρατήρηση  είναι γεγονός ότι έχει κάνει άλματα στον τομέα της φυσικής και όχι μόνο.

Έτσι η σύγχρονη επιστήμη γενικά αλλά  και περισσότερο η κβαντική φυσική  κατάφερε να συμπεράνει και να προσεγγίσει υπαρξιακά ζητήματα τα οποία είναι μεν γνωστά εκατοντάδες χρόνια, αλλά διατηρούσαν μια φιλοσοφική, μεταφυσική και θρησκευτική θεώρηση, και δύσκολα ίσως  προσεγγίσιμη πρακτικά και βιωματικά.

Το παράξενο βέβαια είναι ότι ο άνθρωπος αποδεχόταν πάντα αυτές τις φιλοσοφικές ιδέες θεωρητικά  χωρίς όμως ποτέ να τις εφαρμόζει στην πράξη.

Ο Amit goswami [κβαντικός]  μας λέει για παράδειγμα ότι ….<< Το νόημα της κβαντικής φυσικής είναι ότι μας δίνει μια καινούρια εικόνα του κόσμου, που δείχνει ξεκάθαρα πως η συνειδητότητα δύναται να είναι…… και είναι,     το θεμέλιο της ύπαρξης μας>>

[Δηλαδή ….]

9 τρόποι για να προστατευθείτε από τα συναισθηματικά βαμπίρ!

9 τρόποι για να προστατευθείτε από τα συναισθηματικά βαμπίρ!Tα συναισθηματικά «βαμπίρ» είναι εκείνοι οι άνθρωποι που με τον τρόπο τους «ρουφούν» συναισθηματικά τους οικείους ή γενικά τους γύρω τους, απομυζώντας τους δύναμη, διάθεση, ενέργεια, συναίσθημα. Φυσικά κανείς δε θέλει να παραδεχτεί ότι μπορεί να πέσει θύμα τέτοιων ανθρώπων και τέτοιας κακής ψυχολογικής μεταχείρισης, δυστυχώς όμως, καθένας μπορεί να πιαστεί στην παγίδα… Ο λόγος;
Επειδή όλοι έχουμε παρόμοια ψυχολογικά χαρακτηριστικά και ανάγκες, που μας καθιστούν, κατά κάποιον τρόπο, ευάλωτους σε διάφορες επιρροές. Για παράδειγμα, όλοι είμαστε κοινωνικά όντα με τη βασική, κινητήρια ανάγκη να κάνουμε συναισθηματικούς δεσμούς, να δίνουμε και να παίρνουμε αγάπη. Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι με εντονότερες συναισθηματικές ανάγκες που είναι παράλληλα και πιο ευάλωτοι σε εξωτερικές πιέσεις, οπότε αυτοί οι άνθρωποι έχουν λιγότερη αντίσταση στα συναισθηματικά βαμπίρ.
Σύμφωνα με τον Abraham Maslow, όλοι οι άνθρωποι έχουν βασικές ψυχολογικές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν για την εξέλιξη μας. Τα συναισθηματικά βαμπίρ εκμεταλλεύονται αυτές ακριβώς τις ανάγκες και «πατούν» πάνω στις ανθρώπινες αυτές ανάγκες.