Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015


Πόση αυτοεκτίμηση έχετε και γιατί αξίζει να την αυξήσετε;


Πόση αυτοεκτίμηση έχετε και γιατί αξίζει να την αυξήσετε;«Εκτιμώ τον εαυτό μου» σημαίνει ότι έχω μια θετική εικόνα του εαυτού μου ως ένα άξιο, ικανό και αγαπητό άτομο. Προβλήματα, όπως, άγχος, φόβος, ενοχές, έλλειψη ορίων στις ερωτικές σχέσεις, συγκρούσεις με το άλλο φύλλο, δυσκολία στην επικοινωνία με τα παιδιά, παχυσαρκία, και τόσα άλλα είναι συμπτώματα της χαμηλής αυτοεκτίμησης.
Η χαμηλή αυτοεκτίμηση θεωρείται μία από τις σημαντικότερες αιτίες της κατάθλιψης, των προβληματικών σχέσεων και πολλών άλλων σοβαρών προβλημάτων. Εάν ανήκετε σε αυτή την ομάδα ανθρώπων, τότε, αξίζει να ασχοληθείτε με την αποκατάσταση της εικόνας του εαυτού σας. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι:
1. Η αυτοεκτίμηση σας κάνει αήττητους

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, η αυτοεκτίμηση σας βοηθά να αντιμετωπίσετε την αποτυχία και να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους. Από την άλλη, οι άνθρωποι που κατηγορούν τον εαυτό τους μετά από μία αποτυχία, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν ξανά.
2. Σας κάνει να νιώθετε ευτυχισμένοι
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Research in Personality», οι άνθρωποι που αγαπούν τον εαυτό τους είναι ευτυχισμένοι, χαρούμενοι, σοφοί, αισιόδοξοι, αυτόβουλοι και περίεργοι.