Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να βρεις τον εαυτό σου, αλλά με το να τον επινοήσεις.George Bernard Shaw

Ο Σωκράτης είχε πει πως δεν είναι βιωτή μια ζωή που δεν περνά μέσα από την έρευνα και την εξέταση. Όταν ασχολούμαστε με τα λεγόμενα «υπαρξιακά ζητήματα», ερχόμαστε πιο κοντά στην αξιολόγηση του εαυτού μας, σε σχέση με τη θέση μας στον κόσμο. Άλλωστε, ο εαυτός μας μοιάζει με ένα δυναμικό μαγνήτη σκέψεων με όλα όσα τον αφορούν.
Η συγκεκριμένη φράση του George Bernard Shaw, θα  μπορούσε να είναι μια απάντηση στην έρευνα της προσωπικότητάς μας. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε σχόλια ή χαρακτηρισμούς όπως «Ψάχνει τον εαυτό του» ή «δε συμπεριφέρεται καλά γιατί δεν έχει βρει τον εαυτό του». Το εμπόδιο σε αυτή την έρευνα προκύπτει όταν πιστεύουμε ότι «η πολλή έρευνα είναι και η καλή έρευνα» και ότι ο εαυτός μας είναι κάπου εκεί έξω και περιμένει να τον συναντήσουμε. Η αλήθεια είναι ότι δε γεννηθήκαμε για συγκεκριμένες αποστολές, αλλά γεννηθήκαμε για να δημιουργήσουμε αποστολές και επομένως και τον εαυτό που θα τις κυνηγήσει.
Στην πραγματικότητα, η ζωή μας επανεξετάζεται καθημερινά και ο εαυτός μας δημιουργείται από εμάς τους ίδιους, μέσω των σκέψεων και των πράξεών μας. Δοκιμάζουμε νέα πράγματα, διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε, εμπιστευόμαστε εναλλακτικές οπτικές πάνω σε ένα διάλογο που κάνουμε με τους φίλους μας, ώστε να  πλάσουμε το χαρακτήρα που μας ευχαριστεί. Άλλωστε, δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό όταν βγαίνουμε στα μαγαζιά για μια έρευνα αγοράς. Ψάχνουμε να βρούμε το καλύτερο που υπάρχει για μας χωρίς απαραίτητα να ξέρουμε από την αρχή τι θα αγοράσουμε.