Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Αφοσίωση σε πνευματικές αξίες

Οι άνθρωποι ταυτίζονται σε υπερβολικό βαθμό με την ύλη και με υλικές αξίες, με συναισθηματικές απολαύσεις και διανοητικά παιχνίδια, χάνοντας την ειρήνη της καρδιάς τους και την υγεία του σώματός τους.

Η αφοσίωση [σε πνευματικές αξίες] βοηθά ένα άτομο να καταστρέψει μια τέτοια ταύτιση και οδηγεί την ανθρώπινη ψυχή σε τέτοιες καταστάσεις ύπαρξης, στις οποίες θα είναι δυνατόν όχι μόνο  να απολαύσει τη ζωή στα τρία επίπεδα της προσωπικότητας, αλλά και να απολαύσει καταστάσεις ύπαρξης που είναι γεμάτες χαρά, ελευθερία και ομορφιά.

Η υγεία και η ενέργεια των οχημάτων της προσωπικότητας εξαρτώνται από τη χαρά, την ελευθερία και την ομορφιά των Ανώτερων Σφαιρών.

Στην αφοσίωση ένα άτομο χάνει σταδιακά την ταύτισή του με την ζωώδη φύση του και κερδίζει τη θεία φύση του. Γίνεται πιο ανθρώπινος και πιο θεϊκός.

Η επιστημονική γνώση και η τεχνολογική πρόοδος σε αυτόν τον κόσμο δεν θα φέρουν την εποχή της ολοκλήρωσης, της ειρήνης, της χαράς, της ελευθερίας και της ομορφιάς, εκτός εάν η αφοσίωση της καρδιάς προς τις πνευματικές αξίες οδηγήσει το νου των επιστημόνων και διεισδύσει μέσα στην τεχνολογία μας. Χωρίς αφοσίωση σε υψηλότερες αξίες, η επιστήμη θα είναι ένας γίγαντας χωρίς μάτια.

Τα παιδιά του κόσμου πρέπει να εκπαιδεύονται στο να αγαπούν, να θαυμάζουν και να λατρεύουν την ομορφιά. Σχέδια πρέπει να γίνουν για να διδάξουν τους νέους πώς να λατρεύουν την ομορφιά στη φύση, στον άνθρωπο και στο Σύμπαν. Σχέδια πρέπει να γίνουν για να διδάξουν στους ανθρώπους πώς να αφιερώσουν τη ζωή τους στο Κοινό Καλό της ανθρωπότητας και στις υψηλότερες πνευματικές αξίες και αρχές.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν               elenastral
Virtues & Values vol.1

Δεν υπάρχουν σχόλια: