Translate ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Φροντίδα του συναισθηματικού σώματος - Τορκόμ Σαραϊνταριάν

(σημ. Άρμα = Φυσικό σώμα.
Άλογα = Συγκινήσεις.
Οδηγός = Νους.
Φύλακας του Φωτός = Ηλιακός Άγγελος.)

Τώρα θα συζητήσουμε για το επόμενο σώμα, το οποίο αποκαλούμε συναισθηματικό ή συμβολικά τα άλογα. Πως μπορούμε να το δομήσουμε και να το κρατήσουμε υγιές, ωραίο και δυνατό;

Για να δημιουργήσουμε υγιή συναισθηματικά σώματα, πρέπει να αρχίσουμε τη ζωή μας σ'ένα σπίτι όπου υπάρχει αγάπη, σεβασμός και αρμονία. Εκεί πρέπει να υπάρχει η ομορφιά των χρωμάτων, η ομορφιά του ήχου (μουσική) και η ομορφιά των ορθών σχέσεων. Ένα τέτοιο περιβάλλον περιέχει την καλύτερη ουσία και ατμόσφαιρα στην οποία τα άλογα μπορούν να μεγαλώσουν. Το συγκινησιακό σώμα (τα άλογά μας) είναι πολύ εύθραυστο και ευαίσθητο. Ο φόβος, ο θυμός ή ένα ξαφνικό συμβάν, μπορούν να το διασπάσουν ή να το παραλύσουν. Είναι σαν μία άρπα πάνω στην οποία κάθε ερέθισμα παράγει μια αντίδραση, μια ανταπόκριση, ένα σήμα ή μουσική. Γι'αυτό τα "άλογά" μας είναι πολύ ευαίσθητα.



Η καλύτερη διατροφή για το συναισθηματικό σώμα είναι η υψηλή φιλοδοξία, η φιλοδοξία της ομορφιάς, της αγιότητας και της ειρήνης, της αγνότητας και της ελευθερίας. Είναι δύσκολο να ελέγχει κανείς αυτό το σώμα με δυναμική καταστολή. Για να ελέγχουμε το συναισθηματικό σώμα, πρέπει να χρησιμοποιούμε τη δημιουργική φαντασία μας, το φως του πνεύματος και της λογικής. Έτσι, μαθαίνουμε να εκφράζουμε δημιουργικά, αντί για αρνητικά συναισθήματα. Ένα υγιές συναισθηματικό σώμα, ακτινοβολεί ηρεμία, μαγνητισμό και ειρήνη.

Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να το πετύχει αυτό αν το συναισθηματικό του σώμα δεν είναι καθαρό από κατώτερες αρνητικές συγκινήσεις. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι πολλά και ποικίλα. Περιέχουν πολλά είδη μελαγχολίας, αυτοοίκτου, μίσους και επίμονης μνησικακίας. Ένας άνθρωπος μπορεί να βασανίζεται έμμονα με συναισθήματα αυτό-ικανοποίησης, έλλειψης ικανότητας, κακομεταχείρισης, περιφρόνησης για τους άλλους. Όλα αυτά είναι αρνητικά συναισθήματα, ενέργεια που τίθεται σε αρνητική χρήση.

Ο καθένας πρέπει να φυλάγεται προσεκτικά από όλές τις φάσεις των αρνητικών συγκινήσεων με την αυτοπαρατήρηση και με την απόσπαση από το εγώ. Όταν το συναισθηματικό σώμα καθαριστεί από τέτοιου είδους καταστροφικές συγκινήσεις, ο Κύριος θα είναι ικανός να προχωρήσει προς το δοξασμένο σκοπό του. Αυτά που ακολουθούν είναι μια καλή τεχνική για να ξεκαθαρίζει ένα αρνητικό συναίσθημα:

Πρώτα αναλύετε το αρνητικό συναίσθημα. Κατόπιν, φέρνετε στο νου μια κατάσταση, στην οποία εκφράζετε τη μεγαλύτερη αγάπη προς ένα πρόσωπο, το οποίο αντιπαθείτε. Βαθμιαία, η εικόνα αυτής της θετικής συγκίνησης θα διαλύσει και θα φωτίσει το αρνητικό συναίσθημα. Μπορείτε να εφαρμόζετε αυτή την τεχνική σε οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα παρατηρείτε στις προσωπικές σας σχέσεις.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Το πύρινο άρμα και τα ναρκωτικά  ΠΗΓΗ elenastral

Δεν υπάρχουν σχόλια: